jasno i glasno / Andrej Plenković: 'Saucha je odluku donio na temelju svojih razloga, a ne na temelju pritiska od strane mene ili HDZ-a'

'Postoji interes političara iz Mosta da u javnosti šire monstruoznu konstrukciju da Vlada, HDZ ili ja osobno štiti kriminal u Agrokoru. To je najgori i najniži spin koji nakon dugo vremena imamo priliku gledati u javnom prostoru. Ja to odlučno odbacujem!'

4.5.2017.
13:07
VOYO logo

"Čestitam ministru Mariću što je i dalje ministar. Inicijativa oporbe pokazala se jalovom i neuspješnom. Teret prikupljanja 76 potpisa za izglasavanje nepovjerenja Mariću bio je na onima koji su tu inicijativu i pokrenuli. To su oporba i Most. doživjeli su politički poraz. To javnost mora znati", kazao je premijer Andrej Plenković.

"Cijela ova inicijativa je pokazala da postoje neke stranke koje su u stanju na temelju pamfleta, insinuacija, fabriciranih argumenata donositi političke presude ljudima bez da oni imaju mogućnost iznijeti stajalište, obranu, argumente i činjenice", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono čemu smo svjedočili je pokušaj destabilizacije vlade i njenoga rada u skladu s ustavom i zakonima. U ovom trenutku smo u situaciji da svi makroekonomski pokazatelji jesu i djeluju pozitivno", istaknuo je.

"Postoji interes političara iz Mosta da u javnosti šire monstruoznu konstrukciju da Vlada, HDZ ili ja osobno štiti kriminal u Agrokoru. To je najgori i najniži spin koji nakon dugo vremena imamo priliku gledati u javnom prostoru. Ja to odlučno odbacujem!", jasno će premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ je spreman za izbore, ako hoćete i danas popodne. Ali, u Saboru moraju odlučiti da li žele nastavak stabilnosti. Da je kojim slučajem ministar Marić bio član Mosta ja bi ga jednako, s jednakim argumentima i srčano branio. I to je ta razlika u zemlji. Danas nastavljamo razgovore s drugim političkim partnerima da nastavimo s normalnim radom. Vlada radi normalno.", poručio je premijer.

"Naša većina nije tema danas. Danas je tema izglasavanje nepovjerenja ministru Mariću", odgovorio je na pitanje o tome da lui HDZ ima većinu u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više me brine ponovna, i u kontekstu zastupnika Sauche, ta jedna fabricirana teza da je čovjek kupljen. Mislim da je to sramotno. Javnost je prepoznala tko je tko, kakvim se tko metodama služi da bi se utjecalo na neovisne političke odluke. Saucha je odluku donio na temelju svojih razloga, a ne na temelju pritiska mene ili HDZ-a. Apeliram na javnost i medije da zaštite dignitet i njega i svih drugih zastupnika koji se našao na do sada neviđenim političkim pritiskom, u stilu kavanih revolucionara", jasno je rekao Andrej Plenković.

"Jedini trenutak u kojem će se vidjeti tko podržava moju Vladu je trenutak kada se budu predstavljali novi ministri. Kada će to biti, vidjet ćemo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo