sjednica vlade / Plenković: 'Imat ćemo suvremene bolnice u Zagrebu. Ovo je povijesni proces'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Na dnevnom redu je prijedlog izmjena i dopunama Zakona o Financijskom inspektoratu Republike Hrvatske

15.2.2024.
11:29
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Na današnjoj sjednici Vlade na dnevnom redu je prijedlog izmjena i dopunama Zakona o Financijskom inspektoratu Republike Hrvatske te prijedlog strategije demografske revitalizacije do 2033. Na početku sjednice obratio se premijer Andrej Plenković.

Održali smo susret s predstavnicima Matice hrvatske i nizom kolegama iz Sabora. Rezimirali smo napore oko donošenja Zakona o hrvatskom jeziku. "To je povijesni iskorak u očuvanju bogatstva hrvatskoga jezika koji dobiva primjeren status", kazao je." Zahvaljujem zastupnicima u Saboru koji su glasali, njih 95 koji su pokazali odgovornost i prepoznali trenutak nacionalnog zajedništva", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
FOTO: 'žalosno za glavni grad' /

Pacijenti KBC-a Rebro su ogorčeni: 'Nije čak problem da smo čekali 3 sata, već gdje?'

Image
FOTO: 'žalosno za glavni grad' /

Pacijenti KBC-a Rebro su ogorčeni: 'Nije čak problem da smo čekali 3 sata, već gdje?'

"Zanimljivo je podsjetiti da je tu bilo 17 zastupnika koji su bili protiv, bilo je 10 suzdržanih, bilo je čak 29 onih koji nisu došli na glasanje i na taj način su propustili da svoj mandat i povjerenje koji su im povjerili hrvatski građani na jedan način okrune s jednim od najbitnijih glasanja koji je ovaj saziv Sabora imao. No, u tome se političke opcije i političari prepoznaju, ali i razlikuju. Svatko pokazuje one vrijednosti iza kojih stoje i ja sam uvjeren da hrvatski građani to jako dobro vide", kazao je.

Rade se moderne zgrade

"Bili smo i u KBC-u u Sestre milosrdnice. Obnavlja se 33 tisuće kvadrata, rade se moderne zgrade za oftalmologiju, opremaju se i ostali odjeli", kazao je. "Radi se nesmetano i sve funkcionira na najbolji mogući način. Kada ovaj projekt završi, imat ćemo staru, ali relativno novu bolnicu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imat ćemo suvremene bolnice u Zagrebu. Ovo je povijesni proces", kazao je. Dodao je da se radi i u ostalim gradovima radi koliko se ulaže.

"Čuvene varaždinske bale, drago mi je da smo to riješili. Riješila je Vlada taj dugogodišnji problem. Riječ je o 125 tisuća bala komunalnog otpada s ciljem da se Varaždinci riješe problema", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastali smo se s gospođom Vojnić. "Nastavljamo s potporom hrvatske manjine u Srbiji, nastavljamo s financiranjem niza projekata. Nastojimo ih ohrabriti", kazao je.

Vlada danas usvaja strategiju demokratske revitalizacije, kazao je. "Ova je strategija u skladu s nacionalnom strategijom, nadograđuje se na poreznu, socijalnu politiku, ona zahtijeva u provedbi međuresornu suradnju, građansku, općinsku razinu i ovaj dokument je dugoročnog karaktera", kazao je Plenković. Vlada prijedlog upućuje u Hrvatski sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo