UNUTARSTRANAČKI PRIJEPORI /

Analiziramo: Puč i dalje traje, a evo tko bi u SDP-u na kraju mogao trijumfirati

Uz župane, gradonačelnike, načelnike i njihove zamjenike svoj potpis na pismo stavila su 23 saborska zastupnika

4.7.2018.
18:59
VOYO logo

Puč u SDP-u se nastavlja. Davoru Bernardiću na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva uručeno je pismo s potpisima 90 članovastranke, koji ga traže da odstupi s pozicije. 

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Grbin: 'Bernardić me zamolio da napustim sjednicu, ali ja nisam Ivan Pernar'

Dok se Bernardić o svemu još uvijek javno ne izjašnjava, za petoricu pobunjenika iz Predsjedništva je zaključeno da su svojim javnim istupima postupili suprotno Statutu, no izbacivanje iz stranke još im ne prijeti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok su u sabornici dobrog raspoloženja, u stranci razloga za veselje nema. Jer petorica pobunjenika iz Predsjedništva SDP-a sve su dalje od svog šefa stranke.

Prikupili smo izjave najutjecajnijih SDP-ovaca:

''Nažalost jučer smo svjedočili nastavku istog rada, znači guranja stvari pod tepih predsjednik se nije htio sučeliti sa pismom, nije htio objavit imena ljudi, kolega, članova koji su njemu uputili to pismo'', kaže Vedran Babić, član Predsjedništva SDP-a.

Zato je pismo dospjelo o medije. Objavljen je popis svih 90 članova SDP-a koji traže odlazak Bernardića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz župane, gradonačelnike, načelnike i njihove zamjenike svoj potpis na pismo stavila su 23 saborska zastupnika.

''Ja nemam drugog izbora i ne mogu živjet s činjenicom da sam gledala kako nešto odlazi u propast, a da pritom nisam ništa napravila čuvajući svoju fotelju, ulizivajući se šefu i očekujući da će me staviti na sljedeću listu za Sabor'', ističe Sabina Glasovac, SDP-ova saborska zastupnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Bolje mučan kraj, nego živjeti u mukama, a ovo je agonija koja zapravo predugo traje i koju SDP-ovi članovi ne zaslužuju'', mišljenja je SDP-ovac Ranko Ostojić.

''Posebno zabrinjava da se predsjednik stranke okružio ljudima bez ikakva legitimiteta, ljudima koji su savjetovali Zdravka Mamića ili Nadana Vidoševića i htjeli biti dio neustavne Vlade KGK, a sada dijele lekcije svima nama i šalju PR poruke zbog kojih HDZ likuje, a SDP se srami i članstvu se obrazi crvene'', napisao je Željko Jovanović na Facebook profilu.

Iako su se pojavile  informacije da bi Bernardić uskoro mogao odstupiti te da će na njegovo mjesto doći potpredsjednik stranke Zlatko Komadina o tome zasad svi šute.

"U javnosti se ne pere veš svoje stranke. Je li Bernardić dobar vođa? On je meni jako drag čovjek", kratak je bio potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Stranka ima svoj statut, kao što država ima svoje zakone'', poručio je Predrag Matić iz Predsjedništva SDP-a.

Iako Gordan Maras pismo nije potpisao, traži raspisivanje novih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo stanje je neodrživo. Mi imamo situaciju koju građani ne zaslužuju'', ocijenio je novopečeni šef zagrebačkog SDP-a.

No, ove riječi do vrha stranke očito još ne stižu.

Uživo se u RTL Danas ispred sjedišta SDP-a u Zagrebu s novim detaljima oko ove unutarstrančke drame javila Damira Gregoret:

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo