čudna situacija / Amsterdamska: 'Nije moguće da nismo dobili nijedan glas, glasovao je naš Radoš'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Uvidom, međutim, u važeće glasačke listiće utvrđeno je da je lista Amsterdamske koalicije dobila 23 glasa

1.6.2019.
19:47
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Amsterdamska koalicije požalila se Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kako nije moguće da na izborima za Europski parlament, na biračkom mjestu na kojemu je glasovao njezin kandidat Jozo Radoš, nije dobila nijedan glas.  DIP je provjerio i utvrdio da su glasovi te Koalicije pogrešno upisani listi Radničke fronte pa je naložio da se promijene objavljeni rezultati izbora. 

"Radoš, kandidat Amsterdamske kolacije, glasovao je na biračkom mjestu u zagrebačkom Studentskom gradu pa nije moguće da naša lista nije dobila niti jedan glas", požalilo se DIP-u Glas, dio Amsterdamske koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DIP je izvršio uvid u Zapisnik o radu biračkog odbora sa spornog mjesta iz kojeg je proizlazilo da lista spomenute koalicije nije dobila nijedan glas te da nijedan od kandidata na njoj nije dobio preferencijski glas.

Uvidom u važeće glasačke listiće utvrđeno je da je lista Amsterdamske koalicije dobila 23 glasa, a da su preferencijske glasove dobili: Jozo Radoš (4), Zoran Bahtijarević (5), Silvano Hrelja (2), Mira Morović (1), Krešo Beljak (2) i  Anka Mrak-Taritaš (7).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvidom u važeće listiće i Zapisnik utvrđeno je da su glasovi koji pripadaju listi Amsterdamske koalicije pogrešno upisani listi Radničke fronte i Socijalističke radničke partije Hrvatske. DIP je stoga zaključio da treba promijeniti utvrđene i objavljene rezultate izbora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo