Amfilohije se molio za upokojenje Vlade i Skupštine (FOTO)

Atanasije uporedio Dačića sa Đinđićem, a “svi znamo kako je on završio”

10.5.2013.
14:15
VOYO logo

Oko 3.000 ljudi prema policijskim procenama okupilo se na beogradskom Trgu republike gde je simbolično, u 12. 44 počeno miting koji su zakazali Srbi s Kosova koji se protive briselskom sporazumu Beograda i Prištine

Oni zahtevaju odbacivanje briselskog sporazuma, razrešenje predsednika Tomislava Nikolića i vlade i opšte izbore u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mitropolit SPC Amfilohije održao je moleban za Kosovo i Metohiju.

- Molimo se za upokojenje Vlade i Skupštine i da im se oprosti svaki greh - poručio je Amfilohije, prenosi Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić je pozvao "sve patriotske snage da se ujedine i okupe ovde i na Vidovdan".

- Premijer govori o realnoj politici i ne zanima ga nebeska Srbija. Tako je govorio i Zoran Đinđić i svi znamo kako je završio - rekao je vladika Atanasije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od stranačkih zastava primetna je zastava DSS. SNP Naši nosi transparent sa slikama Aleksandra Vučića, Ivice Dačića i Tomislava Nikolića koji imaju na glavama tradicionalne albanske kape, uz natpis "Oni su izdali Kosmet". Najveći transparent je podrška iz RS ispisana na srpskoj trobojci "Banjaluka uvek sa vama."

Aktivisti dele letke s tekstom briselskog sporazuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na čelu jedne kolone demonstranti su nosili transparent sa natpisom "Sloboda za Pagija". Reč je o Slavoljubu Joviću, koji je uhapšen oktobra prošle godine pod sumnjom da je pokušao ubistvo dvojice vojnika Kfora.

Na mitingu su prisutni Vojislav Koštunica, Amfilohije Radović, vladika Atanasije Jeftić, Velibor Džomić, Bora Đorđević, Matija Bećković, Miodrag Perunović bivši prvak u boksu, Vladeta Janković, Slobodan Samardžić, Milorad Vučelić...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo