IMA ALKU U MALOM PRSTU / Alkarski rekorder nam je objasnio što treba učiniti za pobjedu: 'Bez njih nema rezultata'

'Spomenut ću i ovo... Jedina dva alkara, od 17 koji trče, su vlasnici obiteljskih konja'

2.8.2019.
20:35
VOYO logo

Sve je spremno za 304. Sinjsku Alku! Trkalište je odavno postavljeno, konji i alkari odbrojavanju do natjecanja, oči cijele Cetinskekrajine uprte su u Sinj.

Ranije se trčala Bara, potom Čoja i u nedjelju 4. kolovoza Alka. Tradicionalno, održava se prve nedjelje u kolovozu. Od 2010. se održava u spomen pobjede nad Osmanlijama 1715. i dio je UNESCO-ve kulturne nematerijalne baštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojam je da će cijela Hrvatska u nedjelju biti u Sinju, stoga je ondje već sada naš reporter Boris Mišević. S njim je uživo IvanZorica, čovjek koji je 35 puta trčao Alku.

"Normalno da sam malo uzbuđen, ali s obzirom da sam sve to prošao i doživio svašta, pa i ovo, čekati kraj. Malo sam uzbuđen", kazao je Ivan Zorica, čiji rođaci se natječu ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je i što je Bara.

"To je domaće natjecanje koje počinje petkom i za "domaći je svit", što znači da je su karte besplatne. Do karata za Alku je teže doći, a i gosti su tu, bilo domaći ili strani."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apsolutni je rekorder po broju trčanja uzastopnih Alki. Objasnio je što je presudno da se pobijedi.

"Jedan od glavnih čimbenika je konj. Bez pravoga konja nema ni rezultata. A uz njih, koncentracija i sreća. Spomenut ću i ovo... Jedina dva alkara, od 17 koji trče, su vlasnici obiteljskih konja", zaključio je Zorica, koji se s obitelji bavi uzgojem konja i o njima zna uistinu mnogo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo