IZNERVIRAO GA PLENKOVIĆ /

Vučić kritičan na samitu u Dubrovniku: 'Lažovi sjede za stolom'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Glavno pitanje je hoće li se u Deklaraciji naći sankcije Rusije i hoće li ih potpisati srpski predsjednik Aleksandar Vučić, koji u posljednji tren ipak odlučio doći u Dubrovniku

9.10.2024.
17:43
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

U Dubrovniku se održava 3. samit Ukrajina - Jugoistočna Europa. Planirano je usvajanje Deklaracije kojom bi se osudila ruska agresija, dala podrške mirovnom planu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, ali i europskom putu Ukrajine.

Glavno pitanje je hoće li se u Deklaraciji naći sankcije Rusije i hoće li ih potpisati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji u posljednji tren ipak odlučio doći u Dubrovniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja Kurir.rs, Vučića je zasmetao govor premijera Andreja Plenkovića o agresiji na Hrvatsku. Vučić je rekao da se ne slaže s onim što Hrvatska tvrdi i da su događaji iz devedesetih suprotni onome što je govorio Plenković.

Image
NIJE POZVAN /

U Dubrovnik stigao i Vučić, ali ne i Milanović. Pljušte reakcije: 'Sramota za Hrvatsku'

Image
NIJE POZVAN /

U Dubrovnik stigao i Vučić, ali ne i Milanović. Pljušte reakcije: 'Sramota za Hrvatsku'

Ukazao je i na činjenicu da "za stolom sjede lažovi, koji govore o teritorijalnim integritetu kada im se to sviđa, a zaborave na njega kada im je to u interesu". Vučić tvrdi da za razliku od njih, poštuje Povelju Ujedinjenih naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon završetka samita, Vučić je dao izjavu za medije i odgovarao na pitanje novinara iz Hrvatske i Srbije. Potvrdio je da je Plenković govorio o agresiji iz 1991., na što je on rekao da Srbija stvari vide sto posto drugačije. "Za nas je važno otvoriti iskreni dijalog s Hrvatskom. Važno je razgovarati, otvoriti dijalog", rekao je Vučić.

Poručio je da Srbija ne sjedi na dvije stolice. "Imamo samo jednu stolicu - srpsku. Vodit ćemo svoju politiku, vi vodite svoje. Mi vas ne pitamo koliko ih imamo. Imamo jednu, svoju, i čvrsto se držimo te srpske stolice. Za drugu nismo ni najmanje zainteresirani", dodaje Vučić.

POGLEDAJTE VIDEO: Neslužbeno doznajemo: Aleksandar Vučić dolazi u Dubrovnik na samit

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo