(Interscope/Universal) / Album tjedna: EMINEM - Relapse

Image

U posljednjih pet godina najveći bijeli reper se drogirao, pokapao prijatelje i živio na rubu.

20.6.2009.
17:23
VOYO logo

Najkontroverzniji reper vratio se nakon pet godina, i to albumom koji spada u sam vrh njegove cjelokupne diskografije.

Na "Relapse" sve je posloženo kako treba - Eminem je savršeno dozirao zafrkanciju i socijalu, hardcore rap i MTV-jevsku kuruzu, privatne frustracije i obračune s glazbenim lažnjacima te, što je skoro nezabilježeno na današnjim hip-hop albumima, vrlo rijetko zaglavljivao u praznom hodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oštar na jeziku kao u počecima i praćen tradicionalno briljantnim  beatovima Dr.Drea, u psihičkom i fizičkom smislu oporavljeni Slim Shady ponovno lunja mračnom stranom Amerike i upoznaje nas s bizarnom galerijom likova kao što su serijski ubojice, narkomani i prostitutke. Ta fascinacija, očito preslikana iz stvarnog života i svakodnevnih potraga za novom dozom, kulminira u najboljoj pjesmi na albumu "Same Old Song And Dance" u kojoj narator otima i ubija Lindsay Lohan, dok vedrijeg Eminema nalazimo u "Insane" i "Must Be The Ganja".

Bez imalo uvijanja, najveći bijeli hiphoper pred nas izbacuje svoje emotivne brodolome kao što su smrt najboljeg prijatelja Proofa i pokušaj da nakon sličnih tragedija ponovno ovlada onim što je ostalo od života nekoć "ultrabahate superzvijezde".   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pet godina koliko je prošlo od "Encorea", Eminem je nekoliko puta bio na rubu propasti, izgubio neke drage ljude i dobio bitku sa svojim unutarnjim demonima. Sada je ponovno tu, jači nego ikad!   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo