(Dallas) / Album tjedna: DISKURZ - U protivnom

Image

Mlada riječka trojka snimila je nauzbudljiviji punk album još od dana Parafa, Pankrta i Termita.

14.6.2009.
14:31
VOYO logo

Konačno imamo punk bend u punom smislu te riječi! Kako i pristaje pravim punkerima, Diskurz su mladi, bahati i više nego sposobni da luđačkom količinom energije kompenziraju neiskustvo, ponajprije izraženo u činjenici da su im stvari "na isti kalup".

"U protivnom" starta divljački žestokim singlom "Želite" koji nameće skladateljsko-izvođački standard čitavog albuma. Mlada riječka trojka uspješno je usvojila lekcije svojih legendarnih sugrađana i duhovnih očeva Parafa i Termita te ih modernizirala s malo hardcore i oi! utjecaja. Također, iako smo punkerske parole poput "Nitko nam neće puniti glavu" čuli bezbroj puta, Bojan Bajić ih izvikuje kao da u njih iskreno vjeruje, čime svaki daljnji prigovor postaje suvišan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, na idućem albumu svoj će agresivni zvučni udar morati proširiti i na neke srodne glazbene vrste, no s obzirom na dob i uvjerenje koje izbija iz doslovno svakog akorda, "U protivnom" možemo proglasiti revolucionarnim izdanjem novijeg hrvatskog rocka i svojevrsnim nastavkom mitske punk/new wave eksplozije na ovim prostorima.

Da se razumijemo, Diskurz nisu Šarlo Akrobata, Električni orgazam i Prljavo kazalište (s Bogovićem za mikrofonom, dakako), ali za razliku od ostalih hrvatskih rock debitanata, nisu 15 godina stariji od Gileta, Houre ili Koje kada su počinjali. Što bi u prijevodu značilo da smo konačno dobili bend pred kojim stoji zaista svjetla budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo