AKO STE SE PLANIRALI OSVJEŽITI U MORU, ZABORAVITE: / Pogledajte samo ovu kartu, sve se crveni!

Image
Foto: Adriatic Forecasting System

Aktualni toplinski val proteklih je dana dodatno zagrijao površinsku temperaturu Jadranskog mora.

5.8.2017.
14:45
Adriatic Forecasting System
VOYO logo

Najtoplije, s temperaturama od 29 do 30°C je duž najsjevernijih obala Italije (Friuli, Veneto) i sjeverozapadne Istre. I središnji dio Jadrana, osobito ispred obala Barija je također ekstremno topao s temperaturama od 29 do 30°C. U nekim zaklonjenim lagunama (Grado, Venezia) površinska temperatura mora prelazi 30°C, piše Crometeo.

Temperature mora duž sjevernih obala (Friuli, Veneto – sjeverna Italija) već su dosegnule 28 do 30°C, a u mirnim lagunama (Grado, Venecija) lokalno i više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IZDRŽITE JOŠ DANAS, SUTRA NAM DOLAZI PROMJENA VREMENA! Hrvatsku će pogoditi grmljavinsko nevrijeme i drastičan pad temperatura

Temperatura većeg dijela Jadranskog mora je dosegnula 28°C ili i više. Na većem dijelu Jadrana te su vrijednosti i oko 3°C više od prosjeka za doba godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podaci DHMZ-a od petka 4.8.2017. pokazuju da je temperatura mora na nekoliko lokacija na hrvatskoj strani Jadrana (Crikvenica, Dubrovnik, Krk, Mali Lošinj, Pula, Rab) dosegnula 28°C.

Plutača Zarja u Tršćanskom zaljevu pokazuje da je temperatura mora na 2 metra dubine u petak 4.8.2017. dosegnula 29.5°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Prognoza površinske temperature Jadranskog mora za subotu 5.8.2017. (Izvor Adriatic Forecasting System)

Image
Foto: Adriatic Forecasting System

Temperaturno odstupanje od prosjeka površinske temperature mora na Jadranu za subotu 5.8.2017. (Izvor Adriatic Forecasting System)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo