neka prvenstvo počne! / Ako mogu u Saboru, što ne bi i u školi - Fuchs odobrio gledanje nogometa i učenicima

Ministar znanosti i obrazovanja poručio da se školsko gradivo ipak mora nadoknaditi

18.11.2022.
20:32
VOYO logo

Utakmice će moći pratiti i naši saborski zastupnici. Jer predsjednik Sabora odlučio je da će u srijedu, za vrijeme utakmice Hrvatska-Maroko, eto imati pauzu.

Od poslodavca iz snova do nevjerice, burne su reakcije javnosti, a na pauzu za gledanje utakmica mogle bi i škole. Život naših saborskih zastupnika odlično opisuje citat iz poznatog filma: "Kako volim ovaj režim, plaća ide, a ja ležim. Ili, gledam nogomet."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Započet ćemo normalno s radom u 9:30 i onda ćemo napraviti stanku u 11 do 13 jer je u to vrijeme nogometna utakmica Hrvatska- Maroko", kazao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Većina građana rado bi pratila prvenstvo, ali njihovi šefovi nisu tako blagonakloni kao šef Sabora. "Radimo adaptacije i to, uvijek smo negdje na terenu pa smo rekli da ćemo sa sobom neku televiziju nosat i gledati utakmice. Pogotovo one ranije koje su u 11", kazao je Luka iz Zagreba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da nisam na poslu gledala bih kao i svake godine", govori Ivana iz Zagreba.

"To nije dobro. Oni trebaju raditi svoj posao. Izvještaj mogu o nogometu i navečer, a oni i tako i tako ništa ne rade. Po dva mjeseca su na godišnjem pa ovo pa ono", komentira Milorad iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
vjerovali ili ne /

U Saboru će biti pauza zbog nogometne utakmice. 'Ako imate problem oko toga, nemojte gledati'

Image
vjerovali ili ne /

U Saboru će biti pauza zbog nogometne utakmice. 'Ako imate problem oko toga, nemojte gledati'

Radni ljudi u prosjeku imaju 24 dana godišnjeg, saborski zastupnici 4 puta više - točno stotinu dana. Kad im se ne da, ne dolaze u Sabor, a i oni koji dođu nisu baš uvijek orni za posao. Istini za volju i među njima ima onih kojima se ovaj način rada- ne sviđa.

"A vama ako smeta vi sazovite sjednicu kluba", rekao je zastupnicima Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da su utakmice reprezentacije svima bitne pa i nama, ali mislim da saborski zastupnici trebaju raditi bez obziran na utakmicu budući da postoje mnogi građani naše zemlje koji će u vrijeme utakmice raditi i mislim da s njima moramo biti solidarni", kazala je saborska zastupnica Urša Raukar - Gamulin.

"Ja zagovaram da Sabor više radi, ali strah me da u tom periodu, kada građani budu više fokusirani na nogomet, se neće u Saboru provući nekakve po građane štetne odluke", govori saborski zastupnik Nikola Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar znanosti i obrazovanja danas nam je potvrdio da će se u školama moći gledati utakmice ako većina to želi i, naravno, da se propušteno gradivo nadoknadi. A za sve kojima su ove privilegije zastupnika digle tlak i kojima šefovi neće progledati kroz prste predsjednik Sabora ima savjet:

"Ako imate problem oko toga vi onda nemojte gledati nogomet", kazao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo