E-ispričnica / Ako kasnite u školu ili na posao zbog gužve: ZET-ovu ispričnicu odsad možete dobiti klikom miša

Image
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Učenici i zaposlenici koji zbog zastoja u javnom prijevozu duljem od 15 minuta kasne u školu ili na posao odsad potvrdu mogu dobiti u nekoliko klikova

28.8.2017.
12:48
Borna Filić/PIXSELL
VOYO logo

Ispričnice izdaju ne samo liječnici, nego i - ZET. Poznato je to školarcima, koji za kašnjenje na nastavu traže u prometnoj gužvi. Do sada su morali čekati u redu kako bi dobili ispričnicu, dok će od sada potvrdu o kašnjenju autobusne ili tramvajske linije moći zatražiti putem interneta, donosi Večernji list.

ZET je, dakle, uveo e-ispričnicu. Obrazac je potrebno ispuniti na njihovoj web stranici, nakon čega potvrda o neredovitosti prometa stiže na e-mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dosad je bila praksa izdavati 'potvrde o neredovitosti' kada za to postoji opravdan razlog, odnosno kada se dogode neplanirane situacije na koje nismo mogli utjecati. Potvrde su se preuzimale na remizi, za što se trebalo izdvojiti dodatno vrijeme", objasnio je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić za Večernji list.

Učenici i zaposlenici koji zbog zastoja u javnom prijevozu duljem od 15 minuta kasne u školu ili na posao tako će odsad moći dobiti potvrdu u nekoliko klikova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E-ispričnica se nalazi na ZET-ovoj internetskoj stranici, a potrebno je ispuniti podatke o ime i prezimenu, instituciji kojoj se prilaže potvrda, broju linije koja kasni, datum i vrijeme događaja te informacije za kontakt.

ZET je onemogućio krivotvorenje ispričnicima time što je svaka personalizirana i ima jedinstvene oznake kojima se može provjeriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo