Ne vraća se u Bruxelles? / Ako i ne pobijedi na izborima, predsjednica tvrdi: 'Mirovinu ću provesti u Hrvatskoj'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

"Često sam odlazila zbog školovanja i posla i uvijek sam se vraćala"

26.6.2019.
13:10
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je svečanoj promociji polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta u Vukovaru.

A što se tiče podrške koju joj je HDZ javno iskazao bez obzira što nije istaknula kandidaturu za predsjedničke izbore koji će se održati do kraja godine, predsjednica kaže: "Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je rekao da će HDZ podržati moju kandidaturu ako je objavim. Ja nastavljam obavljati posao predsjednice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanja je li kandidatura Miroslava Škore udar na nju i radi li se o osveti bivšeg savjetnika Mate Radeljića, nije htjela odgovoriti.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je izjavila kako posla u svijetu uvijek ima, a i danas ponavlja da za onima koji žele raditi nije problem naći posao.

"Ja sebe vidim u Hrvatskoj. Često sam odlazila zbog školovanja i posla i uvijek sam se vraćala. Kako god moj život bude išao, mirovinu ću provesti u Hrvatskoj", kaže predsjednica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O planovima koje ima za vrijeme nakon isteka mandata, ako ne osvoji drugi, ne govori. 

"To je hipotetsko pitanje i teško je na njega odgovarati. Voljela bih da se usredotočimo na to kako ljudi žive, kako da otvorimo radna mjesta, kako da vratimo mlade koji su otišli.."govori predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u utorak kako obavještajna služba ove države prisluškuje novinare i medijske kuće u Hrvatskoj, Srbiji, i BiH. Predsjednica kaže kako nije neobično da obavještajne službe prisluškuju strane građane jer to nije područje koje je najbolje regulirano zakonom. 

"Neobično je da predsjedavajući Predsjedništva BiH o tome govori, kaže predsjednica i dodaje kako je Hrvatska na to spremna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi znamo da moramo čuvati Hrvatsku i građane Hrvatske od svih obavještajnih aktivnosti, osobito onih koje bi bile usmjerene protiv gospodarstva. "Porazgovarat ću s Markićem o tome", dodala je.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo