Krađa nije ni utvrđena /

Air Serbia reagirala na tvrdnje Splićanki da su pokradene: 'Isplatili smo im odštetu još prije nekoliko mjeseci'

Image
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Srbijanska aviokompanija je odmah po zaprimljenim prijavama Splićanki provela istragu, utvrdivši da nije došlo do krađe. Unatoč tomu, isplatili su im odštetu

7.5.2018.
17:55
Borna Filić/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Slobodna Dalmacija objavila izjave sedam Splićanki koje su tvrdile da su pokradene na beogradskom aerodromu na povratku iz New Yorka, odnosno da im je oštećeno svih 11 kovčega, reagirala je prozvana aviokompanija Air Serbia tvrdeći da je riječ o letu otprije nekoliko mjeseci te da su putnice dobile odštetu.

"Bez obzira na činjenicu da dokumentacija koju su putnice dostavile nije sadržala sve elemente, kompanija im je isplatila novac. Sve osim jedne putnice su dostavile brojeve svojih računa i novac im je prebačen prije nekoliko meseci. Spomenuta putnica takođe je obaveštena o iznosu, ali do sada nije dostavila bankovne podatke", izjavili su iz aviokompanije Air Serbia za B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Predivan odmor postao noćna mora: Splićanke doživjele šok kada su sletjele u Zagreb

Dotičnim letom Splićanke su putovale 27. listopada prošle godine. Odmah nakon njihovih prijava aviokompanija je provela istragu. Prema snimkama s kamera nije utvrđeno ništa sumnjivo na letu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Splićanke tvrde da su oštećene za iznos od šest do sedam tisuća dolara. "O šoku koji smo doživjele nećemo ni govoriti", izjavile su.

Svih 11 kovčega stiglo im je, tvrde, redom oštećeno, obijenih lokota, a pojedini su bili lakši za gotovo pola prijavljene težine u odnosu na početak putovanja.

"Moja prtljaga je u New Yorku zaprimljena s crvenom navlakom, u Zagrebu sam je našla razbijenu, bez navlake, s uništenim lokotom te oko devet kilograma lakšu nego na mjerenju težine u SAD-u. Iz moje prtljage otuđeno je 90 posto kupljene robe, uključujući i dva para tenisica, kozmetika, odjeća koja je bila nova, zapakirana i s etiketom", izjavila je jedna od putnica za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo