Zainteresiranih kupaca napretek /

Agrokorova kompanija za internetsku trgovinu na prodaju jer nije 'core business'?

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Kompanija A007, posljednji veliki projekt Ivice Todorića u Agrokoru, mogla bi na prodaju, iako je postala najbrže rastućim internetskim trgovcem u Hrvatskoj

19.7.2017.
8:53
Dalibor Urukalović/PIXSELL
VOYO logo

Iz ureda izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka Poslovni.hr doznaje da je kompanija A007, odnosno internetska trgovina Abrakadabra,označena kao ne-temeljni ("non-core") dio poslovanja. Svi dijelove koncerna koje izvanredna uprava etiketira tim nazivom ići će u prodaju nakon ljeta.

U tijeku je izrada procedure kojom bi se ta kompanija prodala, a s obzirom na potencijal tog biznisa, kupaca ne bi trebalo nedostajati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Abrakadabra je dio 'non-core' poslovanja Agrokor koncerna. U ovom trenutku nije još donesena odluka o prodaji bilo koje kompanije, pa tako niti Abrakadabre, za koju postoji i već je iskazan interes više potencijalnih kupaca što najbolje govori o činjenici da je kvaliteta ovog projekta prepoznata na tržištu”, izjavili su iz Ramljakovog ureda za Poslovni dnevnik.

Abrakadabra je lani, u prvoj punoj godini poslovanja, ostvarila 22,3 milijuna kuna prihoda, čime je postala najbrže rastuća internetska trgovina u Hrvatskoj. Zbog visokih ulaganja prošlu su godinu ipak završili u gubitku, da bi u prvom kvartalu ove premašili plan za 30 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financijska izvješća otkrivaju da navedena kompanija ima 42,2 milijuna kuna kratkoročnih obveza prema povezanim društvima u Agrokoru. Zbog krize u koncernu također se našla u poteškoća s redovnim poslovanjem.

Koje će sve kompanije Agrokora na prodaju, tek preostaje za vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo