kritike ramljaku /

Afera u Agrokoru se ne stišava: RTL u posjedu dokumenta koji pokazuje da ni svjetski divovi toliko ne plaćaju savjetovanje

Zbog kritika na račun Ramljaka - iz Banskih dvora se doznaje da je premijer Plenković zatražio dodatne analize kompletne dokumentacije vezane uz Agrokor i savjetnike, nakon čega će komenirati ovu aferu

3.2.2018.
18:50
VOYO logo

Afera visokih naknada domaćih savjetnika izvranredne uprave Agrokora se ne stišava. Dioničari Agrokora još jednom su optužili Antu Ramljaka da su naknade tvrtki Texo menadžment, u kojoj je radio prije dolaska u Agrokor, namještene jer su u usporedbi sa satnicama najvećih svjetskih konzultantskih kompanija višetruko uvećane. 

RTL je u posjedu dokumenata iz kojih je vidljivo kako je cijena satnice koju je za usluge savjetovanja naplatila Ramljakova bivša tvrtka čak 9 puta veća od onoga što po satu naplaćuju svjetski divovi u tom biznisu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka u kojoj je Ramljak radio prije Agrokora zarađuje čak više od glavnih savjetnika- Alix partnersa! Tako tvrde dioničari Agrokora koji ukazuju na previsoku cijenu usluge koju naplaćuje Texo menagment, ali i druga domaća savjetnička tvrtka Altera savjetovanje.

"Tako je satnica Texo menagmenta bila 360 kuna po satu, a kada je sklopljen ugovor s Agrokorom onda je imala satnicu po jednom zasposleniku 2976 kuna. Znači njihov zaposlenik je plaćen kao najniža hrvatska mjesečna plaća- za jedan sat, Mi mislimo da je to namještena cijena" rekao je Miroslav Jeličić Purko, potpredsjednik udruženja dioniča Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedba satnica najvećih svjetskih konzultantskih tvrtki i domaćih savjetnika Agrokora također pokazuje neuobičajenu razliku. Ugledne svjetske tvrtke Delloitte, KPMG ili pak EY sat savjetovanja naplaćuju puno manje od onoga što Agrokor plaća tvrtki u kojoj je prije radio Ante Ramljak.

Alix partners tvrde kako je unajmljivanje domaćih tvrtki bilo puno jeftinije nego da je cijeli njihov tim sastavljen od stranaca. A od izvora bliskih Anti Ramljaku doznajemo kako je odluka o unajmljivanju tvrtke u kojoj je prije radio bila isključivo stvar povjerenja.

Isti izvori tvrde kako se Ramljak u trenucima kada je Agrokoru prijetio krah oslonio na ljude kojima je vjerovao i koji su tada bez naknade dogovorili prvi spasonosni kredit s bankama. No, oporba uvjerena da je priča drukčija.

"Ovdje ima posla osim za skupe savjetnike i za DORH jer ovdje sve smrdi na korupciju", komentirao je Davor Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramljak i potpredsjednica Vlade Martina Dalić dolaze na tematsku sjednicu o Agrokoru sazvanu za 15. veljače. Ramljak će pred saborskim odborom za gospodarstvo prezentirati financijsko stanje od dolaska izvanredne uprave do 1. veljače ove godine. 

Zbog kritika na račun Ramljaka - iz Banskih dvora se doznaje da je premijer Plenković zatražio dodatne analize kompletne dokumentacije vezane uz Agrokor i savjetnike, nakon čega će komenirati ovu aferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo