Rekordne obrane / Afera Spice: Polančec i ostali oslobođeni, četvorica osuđeni za zajam SMS-u

Image
Foto: pixsell.hr

Suđenje koje je trajalo od lipnja 2011. godine obilježeno je rekordima u iznošenju obrana - Šestak je svoju obranu iznosio 32 dana, a Polančec deset

18.7.2016.
10:44
pixsell.hr
VOYO logo

Bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec i sedmorica njegovih suokrivljenika u ponedjeljak su na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno oslobođeni optužbe da su novcem Podravke pokušali preuzeti vlasništvo nad tom tvrtkom te da su je pritom oštetili za gotovo 400 milijuna kuna, a četvorica optuženih proglašeni su krivima da su Podravku oštetili dajući 65 milijuna kuna zajma splitskoj tvrtki SMS. 

Uskok je u tzv. aferi Spice teretio vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića, suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića uz Polančeca i bivše čelnike koprivničke tvrtke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića i Sašu Romca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za zajam SMS-u kojima je Podravka oštećena za 65 milijuna kuna nepravomoćno su osuđeni Marinac, na dvije godine zatvora, Šestak i Pavlović na 10, odnosno devet mjeseci koje mogu zamijeniti društveno korisnim radom, a Mladinić na šest mjeseci zatvora uvjetno, uz rok kušnje od dvije godine. 

Postane li presuda pravomoćna, Marinac Podravci mora vratiti 65 milijuna kuna, a ostala trojica nešto više od 10 milijuna kuna. Obrana je isticala da tužiteljstvo nije dokazalo nijednu tvrdnju iz optužnice. Uskok je, s druge strane, u optužnici istaknuo da su Polančec i ostali navodno planirali preuzeti dionice Podravke u nekoliko koraka od kojih je svaki bio pomno opisan i razrađen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suđenje koje je trajalo od lipnja 2011. godine obilježen je rekordima u iznošenju obrana - Šestak je svoju obranu iznosio 32 dana, a Polančec deset.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo