'Afera Polančec se ne može raščistiti bez Sanadera'

13.5.2010.
8:51
VOYO logo

"Raščišćavanje korupcionaških afera u ovom je trenutku u Hrvatskoj dosegnulo razinu potpredsjednika Vlade, a iznad toga ima još samo jedna razina, a to je bivši predsjednik Vlade", rekla je saborska zastupnica HNS-a i predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora oko pristupanja RH EU Vesna Pusić.

"Afere koje se događaju u svakom slučaju su neugodne za slušati, ali po meni je i to bolje nego ono što je bilo prije nego su se te teme počele otvarati", kazala je Pusić novinarima uoči predavanja "Hrvatska na putu izgradnje civilnog društva – postignuća, prepreke i izgledi za budućnost", koje je u hotelu Lav održala u organizaciji Europskog doma Vukovar i Zaklade Friedrich Ebert iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za Hrvatsku je izrazito važno da se ti slučajevi raščiste. Ne očekujem da će to nepravdu pretvoriti u pravdu, ali očekujem da će u najmanju ruku dovoljno zastrašiti, kako bi se u budućnosti prezalo pred takvim ponašanjem", rekla je.

Dotaknuvši se teme svog predavanja, Pusić je upozorila kako je civilno društvo u Hrvatskoj slabije nego što je to bilo devedesetih godina prošloga stoljeća. Razlog vidi u tome "što su se promijenile teme, a nije se promijenila struktura aktivizma izvan formalne politike".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorila je i kako se od pola milijarde kuna, koliko se na financiranje udruga izdvaja u državi na godišnjoj razini, ogromna većina daje sportskim udrugama, a ostalim udrugama što preostane.

Prethodni članci:

arti-201005120194006 arti-201001110359006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo