Održana komemoracija / Adio gospar Đelo: 'Pjesma je pobijedila i mene, i vrijeme, i svih; ona je ostala, a svi mi parćivamo'

Uz Mali raspjevani Dubrovnik koji je osnovao 1962. stasalo je više od pedeset dubrovačkih generacija

5.6.2019.
21:35
VOYO logo

Od svestranog skladatelja, dirigenta i vrsnog gitarista, Đele Jusića, oprostili su se jutros prijatelji, obitelj i štovatelji njegova bogatog opusa.

U Zagrebu je, naime, održana prva od dviju komemoracija za maestra Đelu. Druga će biti u rodnom mu Dubrovniku, a sutra će biti ispraćen na zagrebačkom Mirogoju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek po Gradu i s Gradom, u srcu i u pjesmi - Dubrovnik, kažu neće biti isti bez te "lule i šalpe" na Stradunu.

Posljednji pozdrav

"Đelo i Dubrovnik, prirodan duet, jer nekako najbolji uvijek idu s najboljima i velikima", kazala je ožalošćena obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao Dubrovkinja, naravno odrastala sam uz njegovu glazbu, poznajem ga i poznavala sam ga cijeli život i zapravo tu možemo samo biti sretni da je on to sve stvorio, da nam je to sve ostavio i da ćemo ga se uvijek s velikim poštovanjem i ljubavlju se sjetiti", rekla je ministrica Nina Obuljen Koržinek.

Uz Mali raspjevani Dubrovnik koji je osnovao 1962. stasalo je više od pedeset dubrovačkih generacija. Neki od njih, danas odrasli ljudi na vijest o dundo Đelovoj smrti spontano su se okupili na skalinima Svetoga Vlaha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogati opus

Njegov se bogati opus dugo nabrajao na zagrebačkoj komemoraciji, a za Terezu Kesoviju, prijateljicu od djetinjstva napisao je, kako sama kaže - cijeli maraton pjesama. Zajedno su snimili i kultni album Stare ljubavi, koji je prije tri godine doživio reizdanje.

"Fizički, jedan čovjek je otišao, da, nećemo ga srest više na Stradunu, nećemo čut ni jednu njegovu novu notu, ali zar nije dovoljno napisao da ga imamo u sjećanju do kraja svih naših života", rekla je Tereza Kesovija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pamtit ću ga uvijek kao iskrenog prijatelja, kao velikog glazbenika, kao simpatičnog fakina, šarmantnog, uvijek nađe pravu riječ u desetinki sekunde", kazao je Đelov prijatelj Ivan Jelinek.

Adio gospar Đelo

Image

Otišao jedan od najvećih: Njegove su pjesme izvodili veliki Oliver, Tereza Kesovija, Ibrica Jusić...

Image

Otišao jedan od najvećih: Njegove su pjesme izvodili veliki Oliver, Tereza Kesovija, Ibrica Jusić...

I baš tako, kao da se izražava u desetinki sekunde činilo se da  stvara pjesme, kasnije toliko poznate da ih je znao zvati narodnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je samo značaj da je pjesma pobijedila, i mene i vrijeme i svih, ona je ostala, a svi mi parćivamo...", kazao je 2016. godine Đelo Jusić.

I partio je što bi u Dubrovniku rekli, uz obavezno  - Adio gospar Đelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo