A. Tuđman: Ovaj HDZ više nije stranka mog supruga

Supruga prvog hrvatskog predsjednika Ankica Tuđman odbila je poziv HDZ-a i Jadranke Kosor da zajednički obilježe obljetnicu smrti Franje Tuđmana.

7.12.2010.
10:03
VOYO logo

Ankica Tuđman odgovorila je Jadranki Kosor na poziv da obitelj Tuđman zajedno sa strankom obilježi obljetnicu smrti Franje Tuđmana.

"Odgovorila sam da su dolaskom na čelo HDZ-a Ive Sanadera i novog vodstva iz stranke brisane tisuće članova HDZ-a, vjernih sljedbenika politike predsjednika Franje Tuđmana, među kojima su isključeni i članovi njegove obitelji, da je ta gesta tada trebala poslužiti kao jasna politička poruka da je vodstvo Hrvatske demokratske zajednice promijenilo politiku stranke i da više neće voditi državnu politiku prema načelima njezina utemeljitelja", izjavila je Ankica Tuđman za Večernji list, dodajući kako iz tog razloga neće prihvatiti poziv na susret na Mirogoju. Pritom je istakla kako bi takvim susretom mogla biti "predmetom novih političkih manipulacija", a da to ne želi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o novim iskaznicama stranke koje bi trebale biti uručene ne samo njoj nego i njenoj kćeri Nevenki i sinu Miroslavu, Ankica Tuđman je kazala kako ona ima iskaznicu iz 1989. i da je čuva.

"Nova je iskaznica Sanaderova izmišljotina da bi Tuđmanove sljedbenike izbacio iz stranke", dodala je za Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako danas nije u kontaktu ni s kim iz stranke, a na Sanaderov odlazak kratko kaže: "Ostajem pri ocjeni koju je moj suprug dao za Sanadera, o čemu sam pisala u knjizi Moj život s Francekom."

Vezani članci:

arti-201012060307006 arti-201001240072006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo