SUKOB ZBOG ŠATORA: / Pravaši otvoreno prijete policiji, ministar Orepić im odgovorio!

Image
Foto: PIXSELL, Dino Stanin
12.7.2016.
16:14
PIXSELL, Dino Stanin
VOYO logo

"Postupanje MUP-a će biti u skladu sa zakonom Republike Hrvatske", rekao je ministar Vlaho Orepić u kratkom telefonskom razgovoru. Na pitanje je li u tijeku uklanjanje šatora, jer je rok za koji je Ravnateljstvo MUP-a postavilo pravašima istekao u 15 sati, Orepić je odbio odgovoriti.

N1, pak, neslužbeno od policije doznaje kako je za očekivati da se policijska akcija uklanjanja šatora, ako ga pravaši sami ne maknu, očekuje tijekom dana ili najkasnije sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Inače, Autohtona hrvatska stranka prava odbila je nalog MUP-a da ukloni šator, koji su podigli u Srbu kako bi spriječili obilježavanje Dana antifašističkog ustanka, te policiji prijete u slučaju da ga probaju silom ukloniti.

Autohtona hrvatska stranka prava (A-HSP), koja je podigla šator pored spomenika u Srbu kako bi spriječila obilježavanje antifašističkog ustanka 27. srpnja, sada šator odbija ukloniti. Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova dalo im je, kako su priopćili, rok do 15 sati da uklone šator, ali su to odbili. Tvrde kako su u prijavi javnog okupljanja "prijavili postavljanje šatora" i tako poštovali zakon. Pritom ističu kako sporni prostor nije u vlasništvu Općine Gračac nego Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje na internetskim stranicama

Svoje odluke pojasnili su u priopćenju koje su objavili na svojoj internetskoj stranici.

"Autohtona – Hrvatska stranka prava nema namjeru od Hrvatske tražiti odobrenje za postavljanje šatora kao ni namjeru tražiti od Hrvatske da slobodno hodamo po Srbu, Zagrebu, Splitu ili po drugim dijelovima Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

MILORAD PUPOVAC O ŠATORU U SRBU: ‘Policija štiti sljedbenike poraženih ustaških ideologija’

Ravnateljstvo MUP- a u Zagrebu nikada nije dalo ultimatum i zabranilo postavljanje šatora Milorada Pupovca u Srbu. Ravnateljstvo MUP-a u Zagrebu to nikada nije tražilo od nikoga u Hrvatskoj. Ravnateljstvo MUP-a dodvorava se Miloradu Pupovcu i tako ne poštuje zakon kao što ga poštuje A – HSP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne svrstavajte se na stranu Pupovca

Autohtona – Hrvatska stranka prava neće ukloniti šator i upozoravamo Ravnateljstvo MUP-a da ga ne pokušavaju silom ukloniti jer se može upaliti šibica i stvoriti probleme koji nikome ne trebaju. Autohtona – Hrvatska stranka prava ne želi nemire i želi samo mir, želimo na miru do 1. kolovoza održati svoja predavanja o Domovinskom ratu u Hrvatskoj, u Srbu.

Image
Image

Da Ravnateljstvo MUP-a radi pritisak dokaz je i jučerašnji nalog da nam se oduzmu hrvatski barjaci i da se Draženu Kelemincu napiše prijava zbog tih istih hrvatskih barjaka? Od te sulude ideje ipak se odustalo, ali protiv obilježja s petokrakom zvijezdom, s kojom se ubijalo i razaralo po Hrvatskoj u Domovinskom ratu, ne rade se prijave već ih se štiti kao da ovo nije Hrvatska već velika Srbija ili Jugoslavija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autohtona – Hrvatska stranka prava poziva MUP Republike Hrvatske da se ne svrstava na stranu Milorada Pupovca nego da budu neutralni uz poštivanje zakona", stoji u priopćenju koje je A-HSP objavio na svojim internetskim stranicama.

A POLICIJA ŠUTI… A-HSP-ovci zauzeli Srb, podigli šator i pod svaku cijenu žele spriječiti proslavu antifašističkog ustanka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo