životna priča /

Sin tužio majku, dobio 50.000 kuna, pa stao pred kamere RTL-a i ispričao svoju priču

'Mislim da imam pravo na to što sam tražio', kazao je Tomislav

12.10.2017.
19:15
VOYO logo

22-godišnji Hrvat tužio je vlastitu majku jer se za njega nije brinula nakon što je napustila bračnu zajednicu! Mama tako sinu prema odluci suda u Karlovcu mora isplatiti 50.000 kuna. Za RTL Danas sin je ispričao zašto je odlučio tužiti vlastitu majku.

"Sve mi je priuštio. Imo sam i skuhano i oprano i hranu i za izlazak novaca i za školu. Vozio me svaki dan u školu. Radio je sve što bi trebala i majka. On je bio i jedno i drugo", kazao je Tomislav Kranjc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bake su znale reći: 'kad ste vidjeli da je vol zarikao za teletom', aludirajući na to da majka svoju djecu voli najviše na svijetu i skrbi za njih puno više nego otac. Ovo je jedna posve drukčija priča - reći će Tomislav. Majka ga je napustila kad je imao 15 godina.  Točnije ostavila njega i sestru s ocem. Ocem koji je danonoćno radio kako bi ih othranio. 

"Nije mi bilo baš lako, bilo mi je teško, ali privuknuo sam se i život ide dalje", priča Tomislav, ispričavši kako se odlučio tužiti vlastitu majku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa na prvu ni nisam mislio tužiti nego je ona tužila oca i onda je bilo meni žao njega i s tim razlogom sam onda ja išao tužiti nju jer se on uvijek više brinuo za nas i za sve ostalo nego ona", ispričao je Tomislav.

"Teško muka je to. Sam sam ostao i sve sam radio sam. Više je meni njega bilo žao nego mene. Meni ona ne fali ništa, ja sam i prije sve radio bez nje", ispričao je Tomislavov otac Ivan Kranjc.

Sud je dosudio da Tomislavu majka mora isplatiti zaostatke alimentacije za dvije godine uz zatezne kamate. Ukupno oko 50 000 kuna. 

A Tomislav poručuje: "Mislim da imam pravo na to što sam tražio". Parnica je trajala četiri godine i bila prilično mučna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvih pet minuta bi molila poslije bi počela lagat. Na sudu je jednom rekla da sam joj pljunuo u lice. A nisam. Niti bih ikad", ispričao je Tomislav.

A najteži očevi trenuci kako je otkrio bili su da se morao priviknuti na to da sve sami moraju raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Baka je bolesna - zaboravlja, moramo se i za nju brinuti, njoj kuhati, tablete davati na vrijeme. Mora imati i skuhano i oprano i sve", priča Ivan, koji je izuzetno ponosan na svog sina.

"On je super čovjek. Ima tu puno drugih fakina, al on je ono- 'nema kaj'. Niti pije, niti se drogira. Nije klošar. Vrijedan je", priča ponosno otac. Najljepše u ovoj priči je da Tomislav itekako cijeni sve što je otac uradio za njega. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo