Tajni spisi CIA-e na internetu

TAJNA papirologija TAJNE službe CIA-e koja je načinjena 1998. godine i koja sadrži detaljne podatke o razvoju, budžetu, zaposelnima te što je najvažnije, telefonske brojeve vječno nedostupnih agenata od sada javna TAJNA

Newyorški arhitekt John Young dobio je jednog dana detaljni dossier CIA-e koji je sastavljen 1998. godine radi posjeta japanske delegacije i to od jednog anonimnog pošiljatelja iz Japana.

Mr. Young je prilikom jednog intervjua koji je dao za Washington Post pozvao japanskog pošiljatelja na suradnju i predložio da se stvar stavi na net pa neka javnost odluči je li to što radi CIA u redu ili nije ? nešto kao Ankica Lepej. No, kako odaziva nije bilo on se odlučio na vlastito publiciranje tajnih podataka. Tek da spomenemo Young je prošlog mjeseca obnovio svoj site friškim tajnama o iranskoj tajnoj službi koji je preuzeo i New York Times.

Kako saznajemo iz tiska CIA se još nije oglasila tako da ne znamo što se sprema Youngu iako po mišljenju stručnjaka za medije Young nije počinio prekršaj jer su dokumetni ionako načinjeni da budu viđeni u Japanu. No u Japanu je na programu neka posve druga priča.

Mr. Young je tako prekjučer imao posjetu – dva agenta FBI-a koja su došla na zahtjev japanskog ministarstva te zatražila da se informacije pod hitno skinu sa sitea – što je Young odbio. Pošto mu se cijela priča o ulozi razotkrivanja tajnih službi jako svidjela Young je zatražio susret s japanskom vladom.

A što je s anonimnim pošiljateljem koji je i započeo cijelu priču? Ichiro Shinjo iz japanske tajne službe kaže da je dotični službenik otpušten davne 1998. i to na zahtjev organizacije.

Radi zaštite hrvatskog pučanstva ne donosimo nikakve linkove.

Povratak na Net.hr