Zavjera šutnje: Nitko ne zna gdje je Hrvat s punim brodom oružja

Hrvatski kapetan zaustavljen je u talijanskoj luci Genova s brodom punim američkih tenkova i drugog ratnog naoružanja koje je prevozio za Saudijsku Arabiju. Kapetan ima 51godinu, kod sebe je imao hrvatsku putovnicu, a tvrdio je da nije znao što se nalazi na njegovu brodu ‘Hofuf’.

Brod nacionalne brodske kompanije iz Saudijske Arabije ‘Bahri’ od trenutka kada je uplovio u luku u Italiji bio je sumnjiv, pa je granična policija tražila sudski nalog za pretres broda, što je i učinjeno. Otkriveno je da se u njemu nalazi 27 tenkova američke vojske marke ‘Abrams’, šest vojnih kamiona i 77 kontejnera koji su bili prepuni ratnom opremom, od raketa do minobacača.

Na zahtjev SAD-a brod je odblokiran i krenuo je iz talijanske kule, uprkos tome što ne bi smio bez pratnje prenositi toliku količinu oružja, piše Slobodna Dalmacija.

Teret mora ići dalje

Muškarac s američkoga govornog područja donio je u tužiteljstvo ‘obrazloženje’ i deblokadu, a na dokumentu je pisalo da teret mora ići dalje.

Unatoč svim pokušajima, bilo je nemoguće saznati više detalja o hrvatskom kapetanu i pošiljci koju je njegov brod prevozio. O njemu novinarima nisu znali ni riječi kazati ni u hrvatskom Sindikatu pomoraca, ni u Udruzi pomorskih kapetana, ni u Ministarstvu vanjskih poslova… Nitko ne zna tko bi mogao biti taj hrvatski kapetan koji je očito bio u specijalnoj tajnoj misiji.

Pošiljka oružja krenula iz Amerike

Također se ništa više nije moglo saznati ni o pošiljci oružja koja je krenula iz Amerike. Štoviše, glavni svjetski mediji potpuno su ignorirali ovu vijest premda bi otkriće tolikog broja najmoćnijih tenkova na jednom brodu i brda sofisticiranih raketa trebalo dignuti medije na noge.

Međutim, nastao je opći tajac pa se postavlja pitanje je li možda sve ovo posljedica greške nekog naivnog i prerevnog carinika iz Genove koji se vjerojatno brzo i pokajao zbog zaustavljanja ‘Hofufa’. Navodno, istraga u Italiji se nastavlja.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Svijet/tabid/67/articleType/ArticleView/articleId/254213/Default.aspx

Povratak na Net.hr