BEZ MILOSTI

ZAKON JE ZAKON: Majci djevojke poginule u prometnoj nesreći poslali račun za ‘ozljedu na drvetu’

Ožalošćena majka primila je zahtjev da plati za štetu na drvetu koja je nastala kada je njena kćer poginula nakon sudara s istim.

Devetnaestogodišnja Franziska poginula je 16. kolovoza u automobilskoj nesreći u njemačkoj saveznoj pokrajini Sjeverna Rajna – Westphalia, prenosi Daily Mail.

Ali, njemačke su vlasti poslale njenoj majci račun od 548 eura (4,116 kuna) za 50cm x 35cm veliku ‘ozljedu’ na drvetu.

RAMMSTEIN TUŽI NJEMAČKU: Traži 66.000 eura odštete zbog zabrane albuma

Nepoznat uzrok nesreće

Djevojka, koja je učila da postane djelatnica u lokalnom zoološkom vrtu, putovala je kući tog popodneva kada se dogodila nesreća. Iz nepoznatih razloga njen Volkswagen Polo skrenuo je s ceste i zabio se u drvo.

Policija nikada nije uspjela otkriti razlog udesa. No unatoč tome vlasti su okrivile djevojku za nanošenje štete drvetu.

Lokalni mediji javljaju kako je ‘ozljeda’ na drvetu jedva veličine 50 naprema 30 centimetara, što je rezultiralo 20 postotnim gubitkom funkcionalnosti.

Franziskina šokirana majka dobila je račun da plati štetu.

Nema popusta

“Ozlijede na drvetu će zacijeliti. Naše neće”, rekla je majka. No za njemačke birokrate slučaj je jasan, te su odbili popustiti.

“Ako je nastalu štetu na drvetu ili zaštitnoj ogradi prouzročilo vozilo, naplatiti ćemo ju od osobe koja ju je prouzročila i njenog osiguravateljskog društva. Uvijek je tako”, kaže Gerhard Decker upravitelj državne tvrtke za cestogradnju.

“U ovome slučaju stvarno mi je žao. I ja sam imam 19-godišnjeg sina. Ali zakon je zakon.”

Povratak na Net.hr