Za one s dobrim želucem: Kako svinjetina dolazi na police trgovina

shimmer fallback

Televizijska postaja CTV ove je subote emitirala tajno snimljeni video o tome kako svinjetina dolazi na police supermarketa.

10.12.2012.
15:43
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Video je snimljen na velikoj svinjogojskoj farmi u gradiću Niverville u Kanadi i to zahvaljujući čovjeku koji je tamo radio tijekom nekoliko mjeseci prošle godine. Pristao je na snimku sve dok je njegov identitet zaštićen.

Na videu se vidi proizvodna linija s tisuća skotnih krmača koje obitavaju u malenim metalnim kavezima. Kada su spremne oprasiti se, prebacuju se u veće kaveze. Već tri tjedna kasnije, prasad se šalje na tov ili na klanje, dok se krmače vraćaju u svoje malene kaveze gdje započinju nanovo s istim ciklusom.

Na videu se vidi kako se praščićima reže rep, a mužjake se kastrira i to bez ikakve anestezije. Praščiće koji ne odgovaraju standardima odmah se ubija i to na način da ih se uhvati za stražnje noge i njihovim glavama udara o čvrste predmete. No, neki od njih i nakon toga uspijevaju ostati živi. Krmače koje više nisu produktivne ubijaju se ispaljivanjem vijaka u mozak, no ni to se ne svaki put ne pokaže efektivnim.

Veterinar iz Ontarija koji je vidio snimku ocijenio je kako je ona dokaz zlostavljanja životinja koje se zanemaruju i nepotrebno izlažu patnji. Životinje trpe nemilosrdnu fizičku i mentalnu bol te prolaze kroz tešku emocionalnu patnju.

Stručnjaci s kojima su razgovarali iz CTV-ove emisije W5, pak, kažu kako se na farmi radi prema prihvaćenim standardima industrije te kako vjerojatno nije prekršen nijedan zakon.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču