NAPETO NA KOSOVU / VIDEO Vučić pročitao navodne transkripte kosovskih policajaca o ranjenom Srbinu: 'Pusti ga da umre...'

Image
Foto: Screenshot, Twitter / Reuters

Na sjeveru Kosova je u nedjelju ujutro došlo do eskalacije napetosti nakon što je ubijen kosovski policajac dok je drugi ozlijeđen. Kosovski premijer Albin Kurti kazao je kako iza svega stoji 30 'profesionalnih, vojnih ili policijskih napadača koji su okružili policijske snage'

25.9.2023.
8:28
Screenshot, Twitter / Reuters
VOYO logo

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić tijekom sinoćnjeg obraćanja zbog kaosa na sjeveru Kosova pročitao je dijelove navodnih transkripata za koje tvrdi da pokazuju kako pripadnici takozvane kosovske policije nisu pružili pomoć ranjenom Srbinu te ga ostavili da umre.

"Pratili smo i presretali što je albanska policija radila. Pokazat ćemo vam dokaze. Čekamo zbog prijevoda, komplicirano je. Pitanje je hoće li jedno lice preživjeti samo zato što mu nisu htjeli pružiti pomoć. Imamo tonski snimljeno kako se albanska policija smije i kako govore 'pusti ga da umre, nemamo razloga pomoći'", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, na sjeveru Kosova je u nedjelju ujutro došlo do eskalacije napetosti nakon što je ubijen kosovski policajac dok je drugi ozlijeđen. Kosovski premijer Albin Kurti kazao je kako iza svega stoji 30 "profesionalnih, vojnih ili policijskih napadača koji su okružili policijske snage".

Zasjedu je nazvao činom terorizma i optužio vladu u Srbiji. Smatra kako za napade nisu odgovorni građani, odnosno kosovski Srbi nego trupe koja podržava srpska država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BILO JE 30 NAPADAČA /

Četiri mrtva u sukobima na sjeveru Kosova. NATO i policija u patroli. Borrell: 'Ti napadi moraju odmah prestati'

Image
BILO JE 30 NAPADAČA /

Četiri mrtva u sukobima na sjeveru Kosova. NATO i policija u patroli. Borrell: 'Ti napadi moraju odmah prestati'

"Ubojstva i nasilje na sjeveru počinili su ti ljudi—naoružane i organizirane profesionalne snage u oklopnim vozilima bez registarskih tablica", napisao je Kurti na društvenoj mreži X, nekadašnjem Twitteru i objavio fotografije navodnih napadača.

Kosovska je policija ranije priopćila da su ubijena trojica napadača ne navodeći tko su oni. Vučić je tijekom večeri potvrdio da su ubijena trojica Srba i optužio Kurtija da se isprovocirao incidente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On tvrdi da je oko 2:46 sati ujutro u nedjelju grupa Srba s Kosova postavila dva kamiona kao barikade u selu Banjska na sjeveru.

"Zatim je došla kosovska policija, koja pokušava da ih ukloni i dolazi do sukoba sa Srbima. U tom sukobu je ubijen kosovski policajac Afrim Binjaku i ranjen je još jedan", rekao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužnosnici međunarodne zajednice osudili su napad na kosovsku policiju i zatražili "potpunu istragu" i "privođenje počinitelja pred lice pravde".

POGLEDAJTE VIDEO: Vučić pročitao navodne transkripte kosovskih policajaca o ranjenom Srbinu: 'Pusti ga da umre…'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo