PROCURILA SNIMKA / VIDEO Upao u veleposlanstvo i počeo pucati iz kalašnjikova. Mislio da mu je tamo žena?

Image
Foto: Screenshot Twitter FLASH
Image
Foto: Screenshot Twitter FLASH

'Zahtijevamo da se ovaj teroristički čin istraži i da se terorist kazni. Napad na diplomatska predstavništva je neprihvatljiv', rekao je predsjednik Azerbajdžana Ilham Aliyev

27.1.2023.
12:09
Screenshot Twitter FLASH
VOYO logo

Muškarac naoružan kalašnjikovom upao je danas u veleposlanstvo Azerbajdžana u Teheranu, glavnom gradu Irana te ubio šefa sigurnosne diplomatske službe i ozlijedio dva čuvara.

Kako javlja policija, napadač je priveden.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef teheranske policije, general Hossein Rahimi objasnio je da se muškarac odlučio na napad zbog osobnih i obiteljskih problema, javlja The Washington Post.

Međutim napad se dogodio u trenutku kada su odnosi između Azerbajdžana i Irana napeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju azerbajdžanskog ministarstva vanjskih poslova stoji da je trenutačno u tijeku istraga o napadu. Ministarstvo je također opisalo kako je napadač uništio stražarsko mjesto paljbom iz jurišne puške prije nego što su ga zaustavili ranjeni čuvari. Navodno su sva četvorica u stabilnom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćili su da će evakuirati svoje diplomatsko osoblje, optuživši Iran da nije ozbiljno shvaćao prijavljene prijetnje protiv njih u prošlosti.

"Zahtijevamo da se ovaj teroristički čin istraži i da se terorist kazni. Napad na diplomatska predstavništva je neprihvatljiv", rekao je predsjednik Azerbajdžana Ilham Aliyev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iranska državna televizija citirala je Rahimija, koji je rekao da je napadač ušao u veleposlanstvo sa svoje dvoje djece. Međutim, nadzorna snimka iz unutrašnjosti veleposlanstva objavljena u Azerbajdžanu odgovara izjavi azerbajdžanskog ministarstva vanjskih poslova i pokazuje da je napadač u zgradu došao sam.

Image
UBOJSTVO U GRUDAMA /

Nakon pucnjave kalašnjikovom, načelnik općine zgrožen: 'Ovakve tuge kraj ne pamti. To je bilo pomraćenje uma'

Iranski tužitelj Mohammad Shahriari navodno je rekao da je napadačeva supruga nestala u travnju prošle godine, nakon posjeta veleposlanstvu. Očito je napadač još vjerovao da je njegova žena tamo, iako je od toga prošlo skoro devet mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Nasser Kanaani također je rekao da njegova zemlja oštro osuđuje napad, koji je pod istragom s visokim prioritetom i osjetljivošću.

U međuvremenu, iranske vlasti zamijenile su Rahimija s mjesta šefa policije nekoliko sati kasnije nakon što se pojavila snimka koja pokazuje kako policajac ne poduzima ništa da zaustavi napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo