OGLAS

UPRAVO / VIDEO Svi rudari u Indiji spašeni iz urušenog tunela nakon više od 2 tjedna. 'Svaka čast na hrabrosti i strpljenju'

Pomak u akciji spašavanja donijeli su takozvani “štakori rudari” koji su ručno bušili kamenje I šljunak nakon što se ogroman stroj za bušenje prethodno pokvario

28.11.2023.
15:50
VOYO logo

NOVO:

Svi indijski rudari uspješno su spašeni iz urušenog tunela u kojem su proveli više od dva tjedna, javlja BBC.

Potvrdila je to i tamošnja vlada. "Dobre vijesti za cijelu zemlju", kratko su napisali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indijski premijer Narendra Modi pohvalio je radnike koji su napokon ugledali svjetlo dana te kazao da su njihova hrabrost i strpljenje inspiracija za sve.

"Uspjeh akcije spašavanje radnika u Uttarkashiju sve nas je učinila emotivnima. Želim poručiti radnicima koji su bili zarobljeni da su njihova hrabrost i strpljenje nadahnuće za sve. Želim vam zdravlja i svako dobro. Velika je sreća što će se nakon dugo vremena radnici opet susresti sa svojim najmilijima. Cijenimo strpljenje i hrabrost koje su pokazale njihove obitelji tijekom ovog izazovnog razdoblja", poručio je putem društvene mreže X, nekadašnjeg Twittera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U INDIJI /

Urušio se tunel i zarobio 40 radnika. U 5 dana, spasioci prodrli kroz trećinu puta...

Image
U INDIJI /

Urušio se tunel i zarobio 40 radnika. U 5 dana, spasioci prodrli kroz trećinu puta...

Pohvalio je sve koji su sudjelovali u akciji spašavanja i nazvao njihove napore "nevjerojatan primjer humanosti i timskog rada".

STARIJE:

Ukupno osam indijskih radnika koji su više od dva tjedna bili zarobljeni u urušenom tunelu uspješno su spašeni, javlja BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno 41 radnik našao se zarobljen nakon što se tunel u pokrajini Uttarakhand urušio 12. studenog. Pomak u akciji spašavanja donijeli su takozvani “štakori rudari” koji su ručno bušili kamenje I šljunak nakon što se ogroman stroj za bušenje prethodno pokvario.

Kada su stigli do zarobljenih radnika, ukupno tri tima s po četiri spašavatelja su ušli u područje gdje su radnici bili zarobljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihova je zadaća bila da pripreme radnike za izvlačenje kroz cijev na sigurno, objasnio je general pukovnik Syed Ata Hasnain iz Nacionalne službe za upravljanje katastrofama, prenosi Sky News.

“Uključeni smo više od 400 sati u ovaj slučaj te poduzimamo sve sigurnosne mjere do samoga kraja”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužnosnici su jutros najavili da su stigli na samo pet metara do zarobljenih radnika te da očekuju da će neki od njih uskoro biti izvučeni na površinu.

U posljednjim naporima spašavanja radnike se izvlači kroz mikro metalni tunel koji je uvučen kroz krhotine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelji zarobljenih radnika okopile su se u blizini te nestrpljivo čekaju izvlačenje svojih najmilijih iz urušenog tunela, javlja Al Jazeera.

Nakon izvlačenja, predviđeno je da zarobljeni radnici budu prevezeni u bolnicu Chinyalisaur u Uttarkashiju. “Bolnica je u stanju pripravnosti”, rekao je novinar Nitin Ramola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prije više od dva tjedna urušio se tunel dug 4,5 kilometara koji se gradi u pokrajini Uttarakhand na nacionalnoj autocesti koja je dio hinduističke hodočasničke rute Char Dham. Od tada vlasti intenzivno rade na izvlačenju radnika.

Rudari su posljednjih nekoliko dana koristili alate za ručno kopanje kako bi probili posljednjih nekoliko metara ruševina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Dvojica rudara u Indiji spašena iz urušenog tunela: Više od 2 tjedna proveli pod zemljom

Brak na prvu Australija
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Hell's kitchen
default_cta
Poseta
Dosje Jarak
Obiteljske tajne
Alvin i vjeverice
San snova
default_cta
Svemirski gusar
Ljubavna zamka
Monte carlo
VOYO logo