Građani Lukavca, grada u BiH koji se nalazi u Tuzlanskom kantonu, ne brinu previše o epidemiološkim mjerama. Da ih krše i da ih nije briga za epidemiološku situaciju potvrdili su večerašnjim okupljanjem u klubu Plaža jezera Modrac gdje je nastupao pjevač turbo folka Amar Jašarspahić Gile.

Kako javlja Klix, tijekom koncerta u klubu se okupio puno veći broj ljudi od dopuštenog. A to potvrđuju i snimke s društvenih mreža koje prikazuju ljude jedne na drugima. Publika folk pjevača nije poštovala mjere fizičke distance te nije nosila maske.

Policija izašla na teren

Dio snimke nastupa pjevač Gile je podijelio na svom Instagramu. K tome, par sati prije početka nastupa, folker je na svom osobnom profilu promotivnim plakatom najavio koncert uz poruku: "Još malo i gorimo!".

Portalu Klix potvrđeno je da je ovom koncertu obaviještena Kantonalna uprava za inspekcijske poslove u Tuzli te Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona, čiji su djelatnici otišli na teren. Nije ovo prvi put da nadležne institucije u Tuzlanskom kantonu reagiraju u klubu Plaža.

Štoviše, ovo je drugi put u dva mjeseca da su reagirali. Ista situacija kao s večerašnjim koncertom dogodila se 17. listopada kada je tamo nastupao Radiša Trajković Đani. Klub je tada dobio zabranu rada zbog kršenja nekoliko zakona, piše Klix.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.