'NEVIĐENA POTRAŽNJA' / U strahu od nestašice goriva pohrlili na benzinske postaje: Ograničili im i koliko ga mogu kupiti!

Zbog nedovoljno vozača koji bi dopremili gorivo, Britanci hrle na benzinske postaje u strahu od nestašice. No, benzinske su postaje nametnule ograničenje za kupnju goriva od 30 funti

25.9.2021.
11:49
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Velika Britanija suočava se s krizom. Dio kompanija počeo je zatvarati benzinske postaje zbog nestašice goriva jer nema dovoljno vozača koji bi dopremili gorivo, a Britanci u strahu od nestašice hrle na benzinske postaje ne bi li se opskrbili. Također, policija je jučer bila prisiljena uvoditi red na benzinskim postajama zbog silnih gužvi koje su nastale.

No, benzinske postaje planiraju nametnuti ograničenje goriva od 30 funti po vozaču ne bi li se svima osigurala "poštena prilika za punjenje goriva", javlja u subotu britanski The Sun.

EG Group, koja ima 341 benzinsku postaju u Velikoj Britaniji, potvrdila je da hitne službe i vozači kamiona neće biti pogođeni tom odlukom. "Zbog trenutne neviđene potražnje kupaca za gorivom i povezanih izazova u opskrbi, donijeli smo odluku da uvedemo ograničenje od 30 GBP po kupcu za sve naše vrste goriva", kazao je glasnogovornik EG Grupe.

"Ovo isključuje vozače teretnih vozila i hitne službe zbog njihove vitalne uloge u ovom trenutku", poručio je, dodajući da sve postaj EG Grupe u Velikoj Britaniji ostaju otvorene.

Stotine vozača jučer je blokiralo ceste nakon što je nastala panika zbog nedostataka vozača teretnih vozila koji bi dopremili gorivo. Nekoliko benzinskih postaja zatvoreno je jer nemaju goriva.

Johnson 'olabavio' imigracijska pravila

Zbog nastale krize britanski je premijer Boris Johnson pristao privremeno "olabaviti" imigracijska pravila kako bi strani vozači teretnih vozila mogli raditi u Britaniji. No, No10 upozorava da bi sve uvedene mjere bile "vrlo strogo vremenski ograničene".

Rečeno je da će ministri također sastaviti hitne planove za dovođenje vojnika da voze tankere u predvorje koji imaju problema s opskrbom.

"U ovoj zemlji imamo dovoljno zaliha goriva i javnost treba uvjeriti da nema nestašica", poručio je glasnogovornik premijera. "No, kao i zemlje diljem svijeta, patimo od privremenog nedostatka vozača povezanih s Covidom koji su potrebni za premještanje zaliha po cijeloj zemlji. Gledamo privremene mjere kako bismo izbjegli neposredne probleme, ali sve mjere koje uvedemo bit će vrlo strogo vremenski ograničene.

Prelazimo na visoko plaćeno, visokokvalificirano gospodarstvo, a tvrtke će se morati prilagoditi s više ulaganja u zapošljavanje i obuku kako bi se osigurala dugoročna otpornost", zaključio je.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali