TRAŽE SE HITNE MJERE / Ovo postaje vrlo ozbiljno: Zatvaraju benzinske jer na njima nema goriva, a njihova Vlada uvjerava: 'Nije nestašica'

Procjenjuje se da Velikoj Britaniji nedostaje čak 100.000 vozača kamiona, a taj se problem još i produbio zbog pandemije i Brexita

24.9.2021.
10:17
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dio kompanija u Velikoj Britaniji počeo je zatvarati benzinske postaje jer nema dovoljno vozača koji bi dopremili gorivo, piše BBC.

Određeni broj benzinskih postaja British Petroleuma i manji broj benzinskih tvrtke Tesco Alliance jučer je zatvoreno. Procjenjuje se da Velikoj Britaniji nedostaje čak 100.000 vozača kamiona, a taj se problem još i produbio zbog pandemije i Brexita.

Vlada traži da se oslanjaju na domaće radnike

Iz britanske vlade uvjeravaju da ne postoji nestašica "goriva i da bi ljudi trebali normalno nastaviti kupovati. Iz transportne udruge hitno od Vlade traže odobravanje viza kako bi strani radnici popunili ta radna mjesta. No Vlada, s druge strane, želi da poslodavci ulažu u domaću radnu snagu, a ne da se oslanjaju na strane radnike.

I dok Velika Britanija nema nestašicu goriva u rafinerijama, nastaje problem kada ono treba cisternama biti dovezeno do benzinskih postaja. Manjak vozača ne predstavlja problem samo vlasnicima benzinskih postaja, nego i supermarketa kojima, također, kasni dostava namirnica pa police ostaju prazne.

Britanci su zbog Brexita izgubili čak 20 tisuća vozača kamiona iz drugih država EU-a, dok je pandemija odgodila vozačke testove čak 40 tisuća vozača.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali