Umro Britanac kojem sud nije dozvolio eutanaziju

Tony Nicklinson (58), paraliziran od vrata na dolje, preminuo je samo šest dana nakon što mu je sud odbio zahtjev za eutanaziju.

22.8.2012.
17:44
VOYO logo

"Zbogom, svijete, došao je trenutak", zadnja je poruka 58-godišnjeg Tonyja Nicklinsona, Britanca koji je mentalno zdrav bio zarobljen u vlastitom tijelu, paraliziran od vrata na dolje.

Nicklinson koji je zbog jakog moždanog udara mogao micati samo glavom i očima, i nije mogao govoriti, posljednje godine svoga života proveo je pokušavajući uvjeriti sud da mu odobre eutanaziju, no Vrhovni sud njegovu je molbu prije šest dana odbio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tužan sam što me zakon želi osuditi na nedostojanstven i jadan život", kazao je tada nesretni Britanac koji je sa svijetom mogao komunicirati trepćući očima i pomicanjem glave koja je povezana s računalom. Potresne snimke uplakanog paraliziranog Britanca obišle su svijet.

Nicklinson je umro u srijedu ujutro u svojem domu, kako navodi obitelj, prirodnom smrću. Prema pisanju Daily Maila, umro je od upale pluća, a već tjednima odbijao je išta jesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je izvijestila kako ne istražuje njegovu smrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo