MRZIO SVOJU OBITELJ

UBIO SESTRU KAD MU JE BILO SVEGA 13 GODINA: 15-godišnji dječak osuđen na 25 godina zatvora

Dječak star 15 godina osuđen je u Missouriju na 25 godina zatvora zbog ubojstva svoje mlađe sestre, piše New York Daily News.

Tristan Potts imao je samo 13 samo godina kad je ubio svoju sestru Terezu (Tressa) Potts u dvorištu kuće svojih posvojitelja u Jasperu. Tinejdžer kojem je suđeno kao odrasloj osobi priznao je krivnju u prosincu. Osuđen je u ponedjeljak za ubojstvo drugog stupnja, oružano djelovanje i pokušaj paleži prvog stupnja.

“Kada je u listopadu 2015. policija došla na mjesto zločina Tristan je pobjegao u šumu, dok je Tereza ležala nastrijeljna u glavu i desno rame. On je na kraju pronađen u blizu dućana iza kuće, nedaleko od mjesta gdje su istražitelji pronašli dva pištolja”, rekao je ranije detektiv Chris Carriger.

Na Pottsovim rukama pronađeni su tragovi korištenja vatrenog oružja.  Vlasti također vjeruju da je Potts namjeravao zapaliti obiteljsku kuću prije nego pobjegne u Georgiju. Carriger kaže da je policija pronašla dom u velikom neredu, a barut je bio razasut u nekoliko soba. Policajci su također otkrili oko 500 metaka skrivenih u dvije tave u kuhinji.

Psiholog koji je intervjuirao Pottsa i svjedočio njegovom certificiranju za suđenje kao odrasloj osobi rekao je da je on „društveno nezrela osoba” s niskim stupnjem  samopoštovanja, piše Joplin Globe. Liječnik je istaknuo da mu se čini kako je Potts jako ljutit, posebno na svoju posvojiteljsku obitelj.

Kao dio Pottsove kazne sudac je odredio tinejdžerki program u kojem zajedno sudjeluju mladi i odrasli osuđenici. Kazna za odraslu osobu mu je  suspendirana dok ne završi liječenje i stručno osposobljavanje. Kad navrši 21 godinu sud će odrediti hoće li Potts ostati iza rešetaka.

Povratak na Net.hr