UBILI DVIJE TINEJDŽERKE JER SU SE LJUBILE S JEDNIM DEČKOM: / Uhitili oca jedne i brata druge žrtve, ali i mladića iz videa

Image
Foto: /Newscom / Newscom / Profimedia

Otac i brat ubijenih pakistanskih tinejdžerki uhićeni su zbog 'ubojstva iz časti'

18.5.2020.
13:25
/Newscom / Newscom / Profimedia
Play logo

Policija u sjeverozapadnom Pakistanu uhitila je danas oca i brata dviju tinejdžerki koje su ubijene zbog "časti", nakon što se na internetu pojavio video u kojem se ljube s mladićem. Otac jedne i brat druge žrtve uhićeni su te su priznali ubojstvo, rekao je dužnosnik lokalne policije Muhamed Navaz.

Žrtve su imale 16, odnosno 18 godina. Treća djevojka koja se pojavljuje u videu još je uvijek živa te je spašena, rekao je policijski dužnosnik Muhamed Ibrahim, ne navodeći gdje se ona nalazi zbog sigurnosnih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruje se da je video, objavljen na društvenim mrežama, snimljen u zabačenom području, motiv za ubojstvo u pokrajini Sjeverni Waziristan, koja je nekoć bila uporište Al-Kaide.

Image
UBOJSTVA 'U IME ČASTI': /

Pet djevojaka ubijeno samo zbog toga što su bile na zabavi, a sudovi ne čine baš ništa

Image
UBOJSTVA 'U IME ČASTI': /

Pet djevojaka ubijeno samo zbog toga što su bile na zabavi, a sudovi ne čine baš ništa

Uhićen mladić iz videa

Mladić iz videa uhićen je prilikom bijega u sjevernom gradu Haripuru, kazao je Ibrahim. Njegov pomoćnik, koji je navodno snimio video i podijelio ga na društvenim mrežama uhićen je u regiji Južni Waziristan, dodao je Ibrahim.

Tisuće žena svake godine žrtve su tzv. "ubojstava iz časti", prema Komisiji za ljudska prava Pakistana. Najbliži srodnici ubijaju članove svoje obitelji zbog navodne sramote ugledu obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Značajan porast 'ubojstava iz časti'

Ranije ovoga tjedna vladini dužnosnici i aktivisti objavili su da je zabilježen značajan porast broja "ubojstava iz časti" tijekom karantene koja je nametnuta zbog pandemije koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pakistan je 2019. završio na 164. mjestu, od 167 zemalja, po indeksu spolne neravnopravnosti pod nazivom Žene, mir i sigurnost, pri čemu su iza Pakistana samo Sirija, Afganistan i Jemen.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo