Teta u vrtiću brutalno se iživljavala nad djecom, otkrili je na vrijeme

Odgojiteljica koja je donedavno bila zaposlena u jednom vrtiću u Mariboru osuđena je u četvrtak na 13 mjeseci zatvora zbog zanemarivanja djece i surovog postupanja.

Osuđena odgojiteljica najavila je žalbu na nepravomoćnu presudu, negirajući da je fizički kažnjavala dvije djevojčice mlađe od dvije godine, odnosno da ih je bacala s visine na krevetić, tukla ih po stražnjici i glavu im polijevala hladnom vodom kad nisu htjele u postelju ili odbijale pojesti hrenovku, kako se navodilo u optužnici, a što su na sudu potvrdili svjedoci.

Tvrdi da je to spletka njezinih kolegica

Tvrdila je da su te optužbe izmišljene i da je riječ o spletki njenih kolegica s posla. Odgojiteljica s više od 30 godina staža optužena je 2013. godine, nakon što je sumnju da provodi fizičko nasilje nad djecom ravnateljici vrtića prijavila čistačica, a posao je napustila kad je sumnje potvrdila policijska istraga.

Djevojčice plakale

Roditelji djece koje je odgojiteljica kažnjavala primijetili su da nešto nije u redu jer su djevojčice plakale kad su morale u vrtić, ali su se s cijelom situacijom upoznali tek kad ih je o tome obavijestila ravnateljica vrtića. Sada od kažnjene odgojiteljice u građanskoj parnici traže odštetu.

Tijekom izricanja presude, sutkinja okružnog suda u Mariboru rekla je kako je nasilje nad djecom nedopustivo i da vjeruje kako će njena presuda ohrabriti i druge roditelje da slično nasilje prijave, jer nije riječ o usamljenom slučaju.

Povratak na Net.hr