Svi su mislili da je ovisnik o piću, na kraju shvatio da pati od rijetke bolesti

Čak je i supruga sumnjala da potajice pije, a njemu bi iz čistog mira dah počeo zaudarati po alkoholu ili bi mu se pleo jezik.

Nick Hess, 34-godišnji konobar iz SAD-a prije tri godine se odjednom srušio, nakon čega su počele njegove muke. Povraća skoro cijeli dan, dah mu smrdi na alkohol i na prvi pogled svakome djeluje pijano.

“Gledamo televiziju i do kraja večeri njemu se počne plesti jezik”, priča njegova supruga Karen Daw, koja je počela snimati video isječke svoga muža kako bi liječnicima pokazala stanja koja mu se događaju gotovo na dnevnoj bazi.

Sumnjali su da je skriveni alkoholičar

“Ne mogu vam opisati koliko smo pretraga prošli, odavno sam prestao brojati. Imao sam barem tri kolonoskopije i tri endoskopije”, prisjeća se Hess.

No, neki liječnici, pa čak i njegova supruga, bili su uvjereni da Hess potajno pije.

“Pretražila sam cijelu kuću u potrazi za alkoholom, svako mjesto gdje bi se mogla sakriti boca ili pljoska. Bolan dio je to što sam sumnjala u njega”, kaže Daw.

Sindrom auto-pivovare

Agonija je trajala do 2011., kad je Hess uhićen zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Sudjelovao je u prometnoj nesreći, nakon čega je pozvao policiju koja je utvrdila da u krvi ima tri puta više alkohola od dozvoljene količine. No, Hess je popio samo jedno pivo i to 12 sati prije nesreće.

Tada je Daw pronašla članak u kojem je bio opisan rijedak sindrom “auto-pivovare”, stanja u kojem želudac koristi višak kvasca u crijevima kako bi fermentirao ugljikohidrate i šećer u alkohol.

Hessovi rezultati pokazali su da u crijevima ima tri puta više kvasca od normalne količine, a nakon što je prestao jesti ugljikohidrate, simptomi su nakon par tjedana nestali.

“Ja sam najsretnija osoba na svijetu, osjećam se sve bolje i bolje, i sviđa mi se to”, zaključio je Hess.

Povratak na Net.hr