SVI POGINULI Gimnazijalci putovanje u Barcelonu izvukli na – lutriji!

Četrnaest djevojčica i dva dječaka iz njemačke gimnazije Joseph Koenig iz Haltern Am Seea bili su sretnici koji su izvučeni među mnoštvom zainteresiranih učenika koji su željeli putovati na jednotjedni program razmjene u Španjolsku.

Nažalost, njihova sreća, i dviju profesorica španjolskog jezika, pretvorila se u tragediju. Životi mladih ljudi ugašeni su u zrakoplovnoj nesreći koja se prije dva dana dogodila na jugu Francuske.

Njemački mediji pišu da su učenici koji su poginuli u padu Airbusa Germanwingsa za putovanje izvučeni na lutriji. Naime, škola je mogla u okolicu Barcelone poslati samo njih 16, a bilo je 40 zainteresiranih.

U Haltern Am Seeu, koji se nalazi 80 kilometara sjeverno od Dusseldorfa, svi su u šoku. Kako je riječ o malom gradiću, gotovo si poznaju žrve ili članove njihovih obitelji.

Lara Beer na željezničkom kolodvoru u Halternu u utorak poslijepodne nestrpljivo je iščekivala svoju školsku prijateljicu Paulu. Vlak s kojim je najavila da će doputovati je bio stigao, ali nje u njemu nije bilo. Kada se vratila kući, doznala je što se dogodilo.

“Roditelji su mi rekli da je Paula poginula”, ispričala je 14-godišnjakinja sa suzama u očima.

Tragedija koja ostavlja bez daha

Nastava u gimnaziji Joseph Koenig u srijedu je bila otkazana, ali učenici su bili u školi gdje su se međusobno tješili i razgovarali s psiholozima.

Ravnatelj Ulrich Wessel kaže da je gubitak 16 učenika i dvije učiteljice, od kojih se jedna nedavno vjenčala a jedna je to planirala, tragedija koja ostavlja bez daha.

“Pitali su me jučer koliko učenika ima gimnazija u Halternu. Bez razmišljanja sam rekao 1283. Nakon toga sam morao reći, nažalost, 16 manje od jučer. To je prestrašno strašno”, kazao je ravnatelj gimnazije iz Halterna.

Povratak na Net.hr