OPTIMISTIČNI MANDATAR

SRBIJA K’O ŠVICARSKA: Vučić najavio da će iduće godine imati dvaput veći BDP od Njemačke

Mandatar za sastav vlade Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da će njegova zemlja iduće godine imati dvaput veći rast BDP-a od Njemačke, prenosi Tanjug.

“Ne možemo se mjeriti i ne kažemo da smo uspješni kao Njemačka, jer oni imaju veći standard, ali ćemo se ubrzano približavati najboljim zemljama”, rekao je Vučić.

UVJERIO GA DA IMA VEĆINU: Nikolić službeno povjerio Vučiću mandat za sastav vlade Srbije

Potpisuju 17 ugovora s Kinom

Gostujući u jednoj televizijskoj emisiji, Vučić je ustvrdio da će Srbija sljedeće godine biti jedna od tri zemlje s najvećim rastom BDP-a.

“U Srbiji stvari idu nabolje. Ne možete ni za godinu, ni za pet, deset, dvadeset popraviti sve što je urušeno prethodnih desetljeća i stoljeća, ni naš mentalitet, ali možete mnogo napraviti”, rekao je Vučić podsjetivši da je Srbija bila pred bankrotom od kojeg je danas daleko.

Najavio je da bi Srbija i Kina uskoro trebale potpisati 16 ili 17 ugovora tijekom posjete kineskog predsjednika Xi Jinpinga kazavši, za usporedbu, kako ih je Rusija s Kinom potpisala 22, a Njemačka 15.

POPRAVLJAMO SE: Hrvatska na 11. mjestu najgorih ekonomija svijeta

“Ako mi kažu da sam Hitler, to je sloboda”

Usput se pohvalio i slobodom medija u Srbiji koja je, po njegovim riječima, neusporedivo veća nego prije nekoliko godina, u vrijeme kada su je na vlasti bio Boris Tadić.

“Ako mi kažu da sam Hitler, to je sloboda. A kada o nekom drugom nešto kažu, onda se svi bune. To je super i ponosan sam na tu slobodu”, rekao je Vučić dodavši da on “ne poziva urednike na kavicu jednom tjedno” kao što je radio Tadić.

‘NAZVAO ME FUKAROM KOJA PJEVA MUSLIMANIMA’: Zbog Vučićevih izjava Balaševićevoj kćeri prijete smrću

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr