'SPAVAM MIRNO'

SPAVAŠ LI MIRNO BASHARE AL-ASSADE? Reakcija sirijskog predsjednika na ovo pitanje iznenadila je mnoge

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad, upitan kako spava kad zna da svakog dana na tlu Sirije stradaju nevina djeca, kroz smijeh je kazao kako spava mirno.

Bashar al-Assad, sirijski predsjednik, napomenuo je kako odgovornost nad tisućama civilnih žrtava leži na ‘teroristima’ te dodao kako se ovdje radi o ‘ratu, a ne milosrđu’.

Tijekom intervjua za The Sunday Times, na pitanje spava li noću s obzirom da zna kako svakoga dana u Alepu i ostalim djelovima Sirije umire više desetaka djece, sirijski je predsjedik odgovorio: ‘Znam ja koji je smisao ovog pitanja. Spavam normalno. Spavam, radim i jedem normalno i bavim se sportom, normalno’, prenosi The Independent.

‘Odgovornost je na teroristima’

Ima li kakvih osjećaja prema ubojstvima koja se svakodnevno događaju na tlu njegove zemlje, bilo je još jedno pitanje ga je vidno uznemirilo.

‘Odgovornost leži na teroristima i terorističkim skupinama. Ovdje se radi o ratu, a ne milosrđu. U ratu uvijek imate nevinih stradanja. Što tada radite? Dajete sve od sebe, trudite se biti najbolji. Teroristi se još uvijek nalaze u Alepu te koriste ljude kao štit’, rekao je Bashar al-Assad.

U ZRAČNIM NAPADIMA UBIJENO 22 DJECE: Sirijske vlasti sve negiraju, Rusija zabrinuta: ‘Nadamo se da mi nismo sudjelovali u tome’

Vlada daje sve od sebe

Dodao je kako vlada ne može samo stajati mirno, sve postrance promatrati i moliti teroriste da ‘ne uništavaju gradove’.

‘Važniji od gradova su ljudi, zbog toga moramo dati sve od sebe za te ljude’, rekao je.

U intervjuu je ponovio kako sirijska organizacija ‘Bijele kacige’, nominirana za Nobelovu nagradu za mir, svakodnevno manipulira, odnosno montira i režira fotografije koje prikazuju stradanja djece.

Montirane fotografije

U prijašnjem intervjuu je kazao kako je priča o petogodišnjem dječaku Omranu Daqneeshu, koji je postao simbolom rartnih razaranja u Siriji, izmišljena i monirana kao i zračni napad u kojem je navodno stradala njegova obitelj.

‘Demonizacija je dosegla vrhunac’, dodao je sirijski predsjednik te napomenuo kako sirijski narod ima dvije mogućnosti izbora. Birati njega ili islamske ekstremiste.

Govoreći o sebi u trećem licu kazao je kako ga Zapad mora prihvatiti.

‘On je diktator, on ubija svoje ljude, baca bombe… jel postoji još nešto gore od ovoga što mogu reći o meni”, upitao je al-Assad.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr