Play ponuda

ŠOK U PODGORICI: / Učenica osmog razreda u školi pjevala 'Čavoglave' i stavljala nož pod vrat učenicima: 'Marš, Srbi!'

Image
Foto: Google Street View/Twitter

Zadnji je čas da reagiraju nadležne inspekcije i resorna ministarstva, dok posljedice ne budu još veće, rekla je majka jednog učenika

28.6.2019.
14:03
Google Street View/Twitter
Play ponuda

Učenica osmog razreda u Osnovnoj školi u Podgorici pjevala je 'Čavoglave' ispred zbornice, i to navodno ispred dežurnog nastavnika, piše Kurir. Idućeg dana je djevojčica donijela i nož u školu te ga stavila pod grlo kolegici iz razreda. Narednog dana se zlostavljanje nastavilo - udarala je šakama i nogama učenike iz razreda, na što su reagirali i roditelji.

Učenica nije prestala sa provokacijama i napadima, već je uslijedio napad na učenika kojem je zaprijetila: "Vidjet ćeš ti, Srbine, što te čeka". Nakon što je reagirala majka napadnutog učenika i poručila učenici da joj tako nešto ne pada na pamet, jer će joj se uzvratiti. Situacija se nakratko smirila, da bi potom uslijedila nova provokacija.

Donijela hrvatsu zastavu i vikala: 'Pos*erem vam se na Vidovdan'

Prema pisanju srpskih medija, djevojka je donosila u školu i letke na kojima je pisalo 'Marš, Srbi', a navodno je jednom prilikom u školu unijela i alkohol. Drugog dana je donijela hrvatsku zastavu i vikala 'Pos*rem vam se na Vidovdan'.

Majka napadnutog učenika kazala je da je ovakvo ponašanje više nego nedopustivo i za svaku osudu.

"Smatram da je stvar otišla predaleko, a posebno što se događa u Osnovnoj školi. Konflikti iz društva se prenose na škole, a posebno su ugrožena djeca srpske nacionalnosti. Nedopustivo je pasivno ponašanje uprave škole i nastavnog kadra. Zadnji je čas da reagiraju nadležne inspekcije i resorna ministarstva, dok posljedice ne budu još veće", rekla je majka jednog učenika koji s problematičnom djevojčicom ide u razred.

Play ponuda
Play ponuda