PONIJELE GA EMOCIJE / Slovački ministar opsovao Orbana i sve koji 'žele mir po cijenu uništenja Ukrajine'; Mađar mu opako spustio

Image
Foto: Profimedia

Mađarski premijer Viktor Orban podigao je prašinu svojom izjavom da rat u Ukrajini nije mađarski problem, a njegov komentar naišao je na burne reakcije pojedinih europskih dužnosnika

22.2.2023.
19:23
Profimedia
Play logo

Mađarski premijer Viktor Orban podigao je prašinu svojom izjavom da rat u Ukrajini nije mađarski problem, a njegov komentar naišao je na burne reakcije pojedinih europskih dužnosnika.

Tako se oglasio i šef slovačke diplomacije Rastislav Kačer, koji je na Facebooku kritizirao Orbana i poručio mu da su mu stavovi "moralno neprihvatljivi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Preko vikenda karpatski prorok je rekao da ovo nije naš rat. To je 'samo vojni sukob dvije slavenske države'. Trebamo ih ostaviti na miru, izolirane. Zapravo, neka Rusi brzo pobiju Ukrajince. Neka ne brinu. Kako odvratno. Kako jadno. Kako nekršćanski", napisao je Kačer i nastavio:

'Najveći dobavljač oružja Ukrajini je Rusija'

"U jednom pogledu se slažem s njim. Isporuke oružja Ukrajini produžavaju sukob i odlažu mir. Najveći dobavljač oružja Ukrajini je Rusija. Već godinu dana otvoreno napada i baca oružje na Ukrajinu. Onog trenutka kada Rusi prestanu isporučivati oružje i spakiraju se kući, bit će mir. Mi smo dio razvijenog svijeta, ne želim da radimo kao Orban. To bi bila naša propast. Za Putinove suradnike, a posebno za one u Karpatskom bazenu, za sve one koji žele mir po cijenu uništenja Ukrajine imam samo jednu poruku. Jeb*te se", poručio je šef diplomacije napisavši psovku na kraju svoje objave na ruskom jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zabrinut sam za njegovo mentalno zdravlje'

Play logo

Na njegov komentar reagirali su i Mađari. Mađarski šef Odbora za vanjske poslove i suosnivač vladajuće stranke Fidesz Zsolt Nemeth, savjetovao je slovačkom ministru da posjeti psihijatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram reći da sam veoma zabrinut za njegovo mentalno zdravlje. Savjetovao bih ga da hitno posjeti psihijatra", rekao je Nemeth.

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo