BIVŠA ČLANICA OTKRILA SVE

ISPOVIJEST SLAVNE AMERIČKE GLUMICE: ‘Ovo je devet najšokantnijih tajni scijentologije, moramo ih uništiti!’

Poznata američka glumica, hrvatskoj javnosti vjerojatno najpoznatija po ulozi Carrie Heffernan u TV-seriji Kralj Queensa, otkrila je neke nevjerojatne tajne o scijentologiji za vrijeme jučerašnjeg predstavljanja nove dokumentarne serije TV kuće A&E “Leah Remini: Scientology and the Aftermath”.

Glumica s tridesetogodišnjim iskustvom u redovima scijentologije progovorila je o teškim trenucima unutar zajednice, poput slučajeva maltretiranja, zlostavljanja i ugnjetavanja članova, te svojoj životnoj borbi nakon napuštanja sekte. Dokumentarna serija utemeljena je na ispovijestima žrtava scijentologije.

“Ne smijemo dopustiti da sekta zlostavlja bivše i sadašnje članove i tjera ih na pokoravanje i šutnju”, rekla je Remini. Također, glumica je pohvalila medijsko razotkrivanje mračne organizacije podsjetivši na prošlogodišnji šokantan dokumentarni film Alexa Gibneya “Going Clear”, prikazan na HBO-u.

“Mislim da su učinili izvrstan posao i omogućili ljudima poput mene da izađu pred javnost. HBO je vrlo hrabro postupio kad se uhvatio u koštac s time, kao što trenutačno čini i televizijska kuća A&E, koja će objaviti cijeli dokumentarni serijal o tematici”, kazala je.

Štoviše, Remini je nedavno od Scijentološke crkve zatražila odštetu od 1,5 milijuna dolara zbog narušavanja njezine reputacije u Hollywoodu jer su navodno pokušali zaustaviti emitiranje spomenute serije.

Ovo je devet najšokantnijih tajni koje je Leah Remini sinoć otkrila o tajanstvenoj sekti.

1. Crkva smatra da je Tom Cruise “mesija”

Remini: “Župnici vjeruju da Tom Cruise osobno mijenja planet jer im to “Crkva” govori.”

2. Slavne pripadnike organizacije se iznimno štiti, nauštrb ostalih članova

Remini: “Imali smo posebne prostorije za tečajeve u različitim dijelovima zgrade. Nadgledali su nas i u domovima, a holivudske zvijezde imale su posebne rasporede. Članovi Sea Orga radili su za zvijezde u njihovim domovima, često za 25 dolara tjedno. Zakon o radu se ne odnosi na Crkvu, stoga su neke zaposlenike tjerali na nečovječan broj radnih sati. Ako bi pogriješili u blizini zvijezda, odveli bi ih odmah na ispitivanje.”

3. Kraj “Mosta”, scijentološka metafora za prelazak iz normalnog čovjeka na “višu razinu postojanja”, je razočaravajuć

Remini: “Kad konačno dođete do kraja “Mosta”, kažu vam da je za tvorca scijentologije L. Rona Hubbarda Bog laž, te da će pred vama biti još mnogo razina. Naravno, to će vas stajati dodatnih stotine tisuća dolara. Scijentologiji jednostavno nema kraja.”

4. Remini je Scijentološkoj crkvi, dok je bila članica, isplatila milijune dolara

5. Kako scijentologija “ispire” mozak članovima da ne vjeruju u “vanjske izvore”

Remini: “Vrlo rano u procesu ispiranja mozga, Hubbardova “tehnologija” vas uči da su vanjski izvori (vijesti, internet, knjige, časopisi) utemeljeni na lažima i da im je cilj uništiti scijentologiju. Scijentologija uči svoje članove da su najbolje mjesto za dobivanje informacija pošteni i dobri ljudi – a to su scijentolozi. Član zajednice koji bude uhvaćen kako informacije uzima s interneta, bit će kažnjen.”

6. Scijentolozi ne vjeruju u mentalne bolesti

Remini: “Crkvena doktrina smatra da su polja psihologije i psihijatrije obična prijevara. Negiraju sve oblike mentalne bolesti. Promoviraju da svatko može zaliječiti psihosomatske probleme s njihovom “tehnologijom”. Ne dopuštaju ni uzimanje lijekova, a neće dopustiti ni da član zajednice potraži medicinsku pomoć. Upravo se zbog toga dogodilo nekoliko slučajeva samoubojstava. Scijentologija je poput psihičkog zlostavljanja jer uči vjernike da smo mi sami odgovorni za sve.”

7. Svaki sastanak se snima u slučaju da član odluči progovoriti u javnosti

Remini: “Svaka prostorija za terapiju je opremljena kamerama i mikrofonima. Služe li snimke za ucjenjivanje? Ne, one služe da vas diskreditiraju ako odlučite javno progovoriti o scijentologiji.”

 

8. Djeca ne dobivaju popuste jer su mlada

Remini: “Djecu smatraju starim dušama u malenim tijelima koje su se vratile scijentoloziji… Djecu tretiraju kao i odrasle.”

9. Scijentolozima je zabranjeno potražiti pravnu pomoć protiv drugih članova zajednice, čak i kad je riječ o zlostavljanju

Remini: “Imala sam 16 godina i radila sam za “starijeg scijentologa” u kasnim tridesetim godinama koji je stupao u seksualne odnose s mojom 16-godišnjom prijateljicom. Crkva je to riješila interno. Crkva smatra neprijateljskim činom tužiti drugog člana.”

Povratak na Net.hr