JEZIVU PRIJEVARU OTKRIO - POŠTAR / Morbidno: Majka mu lani umrla, ali sin je i dalje htio primati njenu mirovinu pa ju je odlučio - mumificirati!

Austrija: Kada je 89-godišnja žena umrla u lipnju prošle godine, njenom 66-godišnjem sinu pala je na pamet morbidna ideja

10.9.2021.
8:47
AFP
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Austrijska policija pronašla je u podrumu obiteljske kuće kod Innsbrucka tijelo 89-godišnje žene koja je umrla još u lipnju prošle godine, a čiji je 66-godišnji sin potom mumificirao leš kako bi nastavio primati njezinu mirovinu, piše Guardian.

U policijskom priopćenju navodi se da je žena prije smrti vjerojatno patila od demencije, a obdukcijom je isključeno da ju je sin ubio.

Bratu rekao da je majka u bolnici

On je priznao istražiteljima da je majčin leš najprije držao u podrumu u zamrzivaču kako bi spriječio raspadanje, a zatim ga omotao zavojima koji su upili tjelesne tekućine.

"Pokrio je majku steljom za mačke i na koncu je leš bio mumificiran", rekao je za ORF policijski istražitelj Helmut Gufler.

Kada je brat osumnjičenoga dolazio pitati za njihovu majku, ovaj mu je govorio da je smještena u bolnici i da se ne može do nje. U međuvremenu je svakoga mjeseca primao njezinu mirovinu sve dok poštar jednoga dana nije zatražio da vidi ženu kojoj donosi potvrde o isplati. Kada je sin to odbio, poštar je prijavio vlastima pa je slučaj razotkriven prošle subote. Sin je tom morbidnom prijevarom od lipnja 2020. naovamo u džep strpao oko 50.000 eura te je optužen za prijevaru i skrivanje leša.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali