DUGA ISTRAGA

ŠEF FBI-ja: ‘Istražujemo veze između Trumpa i Rusije, a za njegovu priču o prisluškivanju nema dokaza’

FBI istražuje moguću poveznicu između Trumpa i Rusije u predjedničkoj kampanji. Potvrdio je to danas direktor ureda dodajući kako ne može iznositi detalje dok istraga traje.

Šef FBI-ja James Comey prvi je put javno potvrdio kako je ruska umješanost u američke predsjedničke izbore predmet istrage federalnog ureda te naglasio kako ta istraga neće biti završena još neko vrijeme.

Američki mediji mjesecima izvještavaju o tome kako je postojala poveznica između Rusije i tima njujorškog biznismena.

U svjedočenju pred Kongresom šef FBI-a je kazao da istraga “uključuje i utvrđivanje veza između pojedinaca bliskih Trumpovoj kampanji i ruske vlade te je li bilo koordinacije između kampanje u ruskih aktivnosti”.

Comey, koji se inače našao na meti kritika zbog objave da se u predsjedničkoj kampanji zbog e-mailova istražuje Hillary Clinton, sada je kazao kako je samo toliko mogao reći javno. “Zbog činjenice da je istraga otvorena i povjerljiva ne mogu otkriti više o onome što činimo i čije ponašanje ispitujemo”, kazao je Comey.

NI NJEGOVI MU NE VJERUJU: I Republikanci i FBI potvrdili – nema nikakvih dokaza da je Obama naredio prisluškivanje Trumpa

Nešto ranije, republikanski zastupnik Devin Nunes izjavio je da ne postoje dokazi o koliziji između Rusije i Trumpa u kampanji 2016.

Direktor FBI-ja je komentirao i navodno Obamino prisluškivanje Trumpa. Comey je rekao da nikada nisu došli do nikakvih informacija koje bi mogle potvrditi Trumpove optužbe, piše Inedependent.

“Sve što vam mogu reći jest da istražujemo ima li kakve povezanosti između Rusije i Trampove kampanje”, kazao je dodajući da drugo više ne može komentirati.

Povratak na Net.hr