PREKINUO SA ŠUTNJOM / Šef Facebooka dugačkim postom odgovorio na teške optužbe zviždačice: 'To je lažna slika kompanije!'

'Argument da namjerno guramo sadržaj koji ljuti ljude radi profita duboko je nelogičan', naglasio je Zuckerberg

7.10.2021.
8:27
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Šef Facebooka Mark Zuckerberg odgovorio je komentarom na Facebooku na optužbe koje je protiv tvrtke iznijela zviždačica Facebooka Frances Haugen optuživši Facebook da je "rastrgao naša društva." Zuckerberg negira da je društvena mreža stavljala profit iznad sigurnosti svojih korisnika te je izjavio da se slika lažna slika komapanije.

Pritom je naveo da je višesatni pad Facebookovih usluga u ponedeljak bilo "najgore gašenje koje smo imali godinama".

“U srcu optužbi je ideja da mi prioritiziramo profit iznad sigurnost i dobrobiti (korisnika). To jednostavno nije istina... Argument da namjerno guramo sadržaj koji ljuti ljude radi profita duboko je nelogičan. Zarađujemo od oglasa, a oglašivači nam neprestano govore da ne žele svoje oglase pokraj štetnog ili gnjevnog sadržaja. I ne poznajem nijednu tehnološku tvrtku koja se bavi proizvodnjom proizvoda koji ljute ili deprimiraju ljude. Moral, poslovni i proizvodni poticaji upućuju u suprotnom smjeru", istaknuo je Zuckerberg u objavi.

Sigurnost djece

“Od svega što je objavljeno, posebno sam fokusiran na pitanja koja su otvorena oko našeg rada s djecom. Potrošio sam puno vremena razmišljajući o vrstama iskustava koja želim da moja i druga djeca imaju on line i vrlo mi je važno da je sve što gradimo sigurno i dobro za djecu.

Realnost je da mladi ljudi koriste tehnologiju. Razmislite koliko djece školske dobi ima telefone. Umjesto ignoriranja, tehnološke tvrtke trebale bi graditi iskustva koja zadovoljavaju njihove potrebe, a pritom ih i čuvati. Duboko smo predani obavljanju vodećih poslova u ovoj oblasti. Dobar primjer ovog rada je Messenger Kids, koji je općenito prepoznat kao bolji i sigurniji od alternativa.

Također smo radili na uvođenju ovakve vrste iskustva prilagođene dobi s roditeljskim nadzorom za Instagram. No, s obzirom na sva pitanja o tome bi li to zapravo bilo bolje za djecu, pauzirali smo taj projekt kako bismo imali više vremena za suradnju sa stručnjacima i bili sigurni da će sve što učinimo biti od pomoći", tvrdi Zuckerberg.

Pozvao je Kongres da ažurira internetske propise koji određuju u kojim godinama se tinejdžerima treba dozvoliti korištenje interneta, kako tehnološke kompanije trebaju provjeravati godine svojih korisnika i kako kompanije trebaju balansirati između osiguravanja privatnosti djece i davanja roditeljima uvid u aktivnosti njihove djece.

“Slično balansiranju drugih društvenih problema, ne vjerujem da privatne tvrtke trebaju donositi same sve svoje odluke. Zato se mi zalažemo za ažuriranje internetskih pravila već nekoliko godina”, zaključio je Zakerberg.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali