DRAMA NA NEBU

RUSI BIJESNI ZBOG INCIDENTA: Tri švicarska lovca presrela Putinov predsjednički avion

Tri švicarska vojna aviona presrela su i na prilično opasnoj udaljenosti pratila ruski predsjednički avion s delegacijom koja je krenula u Peru na summit Azijsko-pacifičke ekonomske suradnje.

Kako piše Sputnjik, “incident u sklopu žestoke antiruske kampanje” dogodio se u švicarskom zračnom prostoru. U ruskom avionu su bili članovi ruske delegacije, među kojima i Aleksandar Fomin, šef Federalne službe za vojno-tehničku saradnju, kao i novinari. I Vladimir Putin će prisustvovati summitu, no on nije letio s delegacijom.

Agencija Sputnjik, ali i Daily Mail navode da je bila riječ o Putinovom predsjedničkom avionu, no ruski šef države nije bio u njemu.

UZBUNA NA BALTIKU: Ruska mornarica poslala korvete naoružane moćnim raketama!

Jedan zrakoplov se ruskom avionu približio sa lijeve strane, približavajući se krilu, zatim je izveo manevar i prošao sa desne strane.

Andrej Kolešnikov, glavni urednik magazina Pionir napisao “Letimo u Peru, a summit APEC-a… U jednom trenutku, dok smo letjeli iznad Švicarske, zrakoplov s delegacijom i novinarima s tri strane su blokirali lovci ratnog zrakoplovstva Švicarske”

Nakon nekoliko minuta lovci su se udaljili. Kapetan ruskog zrakoplova kaže kako je već postalo uobičajeno da se prate ruski avioni. Novinari koji više od 15 godina izvještavaju o radu ruskog predsjednika rekli su da se sjećaju samo jednog sličnog slučaja, a i tada se lovac tada nije toliko približio putničkom dijelu aviona.

Povratak na Net.hr