OGLAS

1. SKUPINA NA SUDU / RTL iz Grčke: Ispitivali ih 20-ak minuta. Odvjetnik jednog od Boysa: 'Nemaju ni jedan dokaz protiv mog klijenta'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

RTL-ova reporterka Ana Mlinarić razgovarala je s odvjetnicima koji brane 3 Hrvata uhićena u grčkoj luci Igumenici gdje su ljetos kupili karte za brod do Barija, no prije nego su isplovili uhitila ih je grčka policija. Odvjetnici kažu da je ispitivanje trajalo 20-ak minuta, i da tužitelj nema niti jedan dokaz koji bi bio povezan s njihovim klijentom

4.12.2023.
12:24
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Prvih 38 Bad Blue Boysa jutros je oko 9 sati stiglo na sud u Evelpidonu kako bi nadopunili svoje iskaze. Ispituje ih se o detaljima iz istrage kao što su DNK analiza, snimke nadzornih kamera, poruke pronađenih u mobitelima.

Naša reporterka Ana Mlinarić razgovarala je s odvjetnicima koji brane tri Hrvata uhićena u grčkoj luci Igumenici gdje su ljetos kupili karte za brod do Barija, no prije nego su isplovili uhitila ih je grčka policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnici kažu da je ispitivanje trajalo dvadesetak minuta, i da tužitelj nema niti jedan dokaz koji bi bio povezan s njihovim klijentom koji je iskaz dao u prvoj skupini.

Image
Dani odluke u Grčkoj /

FOTO/VIDEO Prvi Boysi stigli na ispitivanje uz jako osiguranje. Pada li odluka o izlasku iz istražnog zatvora?

Image
Dani odluke u Grčkoj /

FOTO/VIDEO Prvi Boysi stigli na ispitivanje uz jako osiguranje. Pada li odluka o izlasku iz istražnog zatvora?

“Nemaju ga niti na snimkama, niti fotografijama. Nisu pronađeni njihovi otisci prstiju i nije se mogao povezati DNK uzorak, a nema ni njihovih poruka medu sadržajem u mobitelima koji su analizirali”, rekao je odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je naša reporterka izvijestila jučer, za većinu Bad Blue Boysa odvjetnici su već uložili zahtjeve za ukidanjem istražnog zatvora, no ne očekuje se da će sudac o njima odlučivati tijekom ovih trodnevnih ispitivanja.

O njima će se očitovati naknadno, a ukidanje istražnih zatvora za neke, nadaju se da će uslijediti oko Božića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bad Blue Boysi su kao i ljetos na atenski sud Evelpidon dovezeni pod policijskom pratnjom, u policijskim autobusima s malim rešetkastim prozorima. Na licu mjesta, ali i na snimkama nije bilo moguće razaznati lica, no jasno se vidjelo da neki pokazuju srednji prst, a novinarima su uputili psovke.

Za razliku od kolovoza, pred sudom je svega nekoliko grčkih ekipa. Interes je pao, a glavna vijest u grčkim medijima je novi porezni zakon koji bi dodatno trebao oporezivati samostalne djelatnosti. Od sutra su u štrajku odvjetnici, javni bilježnici i taksisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnici koji brane Boyse morali su tražiti posebnu dozvolu komore da sudjeluju na ročištu. Ovo je i rijetki slučaj koji nije odgođen zbog štrajka.

POGLEDAJTE VIDEO: Prvi Boysi stigli na ispitivanje uz jako osiguranje. Pada li odluka o izlasku iz istražnog zatvora?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo

Telegram

Telegram

Image

Čačić razmontirao Plenkovića koji posvuda vidi radikalnu ljevicu: 'Pa ti si bio debelo u komunističkom gnijezdu'