Play ponuda

PUTIN JE IPAK TEŠKO BOLESTAN? / 'Uoči proglašenja aneksije žalio se na jaku bol u trbuhu, na sastanku nije mogao sjediti u prirodnom položaju'

Image

'Treba biti svjestan da Putinovo teško tjelesno i mentalno stanje utječe na njegovo donošenje ključnih odluka', navodi se u tekstu objavljenom na Telegram kanalu Genral SVR

1.10.2022.
17:24
Play ponuda

Uoči ceremonije u Moskvi održane u petak, na kojoj je Vladimir Putin proglasio pripojenje četiriju ukrajinskih regija Ruskoj Federaciji, ponovno se pojavila priča o tome da je ruski predsjednik teško bolestan i da to uvelike utječe na njegove prosudbe vezane uz Ukrajinu.

"Vrlo je čudno da teško bolesna osoba ne može raditi i putovati, pogotovo uza sav komfor, u pratnji tolikog broja liječnika i uza sve vrhunske medicinske standarde koji su mu na raspolaganju", izjavio je Valerij Solovej, ruski politički analitičar u egzilu, koji tvrdi da se Putinovo zdravlje dramatično pogoršava.

Image
'DRAMATIČNO SE POGORŠAVA' /

Izvori iz Putinova kruga tvrde da su njegovi posljednji potezi povezani s bolešću: 'Amerikanci znaju što se događa i zabrinuti su'

Image
'DRAMATIČNO SE POGORŠAVA' /

Izvori iz Putinova kruga tvrde da su njegovi posljednji potezi povezani s bolešću: 'Amerikanci znaju što se događa i zabrinuti su'

'Sastanak održao nagnut prema naprijed'

Mirror piše, pak, pozivajući se na izvješće Telegram kanala General SVR, da se uoči ključnog sastanka prije odluke o aneksiji četiri ukrajinske regije Putin ''žalio na jaku bol u trbušnoj šupljini, koja se nije mogla brzo zaustaviti, te je sastanak održao nagnut prema naprijed, pokušavajući zadržati prirodan položaj''.

Takvo Putinovo držanje, piše Mirror, uočeno je i na ovotjednom sastanku u Sočiju, gdje se sastao s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom.

Rak abdomena i Parkinsonova bolest?

''Putinova onkološka bolest napreduje i, unatoč adekvatnom liječenju u posljednje vrijeme, bol nije potpuno ublažena. Treba biti svjestan da teško tjelesno i mentalno stanje ruskog predsjednika utječe na njegovo donošenje ključnih odluka“, navodi se u tekstu objavljenom na Telegram kanalu Genral SVR.

Isti je kanal ranije objavio da Putin boluje od raka abdomena te da ima Parkinsonovu bolest u ranoj fazi i shizoafektivni poremećaj.

Ruski analitičar Vladimir Solovej, tvrdeći da ima izvore unutar Putinova kruga, ističe da su odluke koje je Putin donio 24. veljače (početak invazije) i 21. rujna (početak mobilizacije) izravna posljedica njegova fiziološkog statusa. Solojev čak tvrdi da Putin ne bi napao Ukrajinu da je dobrog zdravlja.

Play ponuda
Play ponuda