'Pušten je na slobodu', riječi su koje su izazvale jezu u jednoj naizgled običnoj obitelji

Ukućani su zabrinuto pogledali u maloljetnu 14-godišnju djevojčicu, čijem je zlostavljaču E. A. (54) iz Sarajeva, koji je ranije osuđivan za ista kaznena djela, nekoliko sati ranije ukinut pritvor, a što je jučer potvrđeno i u Općinskom sudu Sarajevo. Pedofil se našao na slobodi jer je, kako kažu u Sudu, Tužiteljstvo u posljednja tri mjeseca propustilo protiv njega podignuti optužnicu.

Prije tri mjeseca život u obitelji 14-godišnjakinje za tren oka pretvorio se u pakao kada je seksualni predator putem Facebooka napravio lažni profil s fotografijom 17-godišnjaka pod imenom Deni Montana i namamio njihovu kćer da prihvati prijateljstvo s njim, piše Dnevni Avaz.

Djevojčica u početku nije prihvatila prijateljstvo s nepoznatim ‘mladićem’, međutim, perfidni zlostavljač je došao do nje preko njenih Facebook prijatelja i uspostavili su kontakt. Naivna djevojčica je E. A. dodala među Facebook prijatelje, a u međuvremenu je preko drugog, također lažnog profila, postao prijatelj i s njenim roditeljima. Prijetio je žrtvi da će joj pretući oca i majku, a saznao je i gdje joj rade roditelji, kao i službeni broj mobitela njenog oca, kojem je, navodno, poslao MMS s eksplicitnom fotografijom i tekstom: “Ne znaš ti šta ti kćer radi”, uz pojašnjenje da je s njegovom kćeri imao oralni seks te da mu je pomagala u masturbaciji.

Sve vraćeno na početak

”To graniči sa zdravim razumom. Bili smo uvjereni da ne može izaći vani. Ponovno je prijetio i postao je agresivan. Samo su nas nazvali iz Tužiteljstva i rekli da je pušten. Kako je to moguće, pa on zna gdje živimo?! Slao nam je pisma u kojima tvrdi da će nam život pretvoriti u pakao. Fotografirao mi je dijete pored ulaznih vrata našeg stana. Iz Tužiteljstva smo dobili poruku da budemo oprezni. Curica je do sinoć bila uvjerena da je sigurna, da je sve uredu… Tek što smo je uspjeli vratiti u normalan život, dogodilo se ovo, a sada ponovo proživljava traumu”, požalio se otac koji se očajnički bori za sigurnost svoje kćerke.

Nesretna djevojčica našla se na stupu srama, a za što se, prema tvrdnjama njenog oca, pobrinuo E. A. Majka ju je vodila psihologu koji joj je pomogao da se vrati u normalu, ali je puštanjem na slobodu osumnjičenoga sve vraćeno na početak.

‘Živimo u strahu’

”Ona nema više prijateljica, svi su je napustili. Djeca su surova. Konstruirana je priča da je moja kćerka k… Niko joj nije došao na rođendan pa ga je proslavila s nama. Svi su je uvjeravali da on neće izaći, sada se uspaničila, živi u strahu, kao i svi mi. Pisao mi je da će fotografije na kojima moja kćerka radi svašta odnijeti u moju firmu. Djevojčica je pomogla istražiteljima, čak je prepoznala još jednu djevojčicu iz njene škole kojoj je namjeravao napraviti isto što i mom djetetu”, otkrio je otac.

Tijekom policijske istrage istražitelji su zaplijenili mobitel osumnjičenoga, kao i pornografski materijal s maloljetnicama.
”O kakvom se čovjeku radi, govori i činjenica da je na mobitelu koji je oduzela policija pronađena fotografija moje supruge ispod koje piše ‘punica’. Pa moja supruga je dva puta mlađa od njega! Na displeju mobitela bila je slika moje curice. Pronašli su mu snimke gdje nad pet ili šest djevojčica vrši bludne radnje. Pomozite mi da spasim dijete”, zaključuje očajni otac.

Povratak na Net.hr